A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Tjonnstuggu intro

Ikke langt fra Tjønnstuggu fant Vikåsenelevene den gjemte grotten.

Mandag i denne uka hadde elevene fra 6.- trinn på Vikåsen skole skidag. Det er ikke noe oppsiktsvekkende i det, for skidager har de støtt og stadig gjennom vinteren. Mandag 11. mars skjedde det imidlertid noe som er særs oppsiktsvekkende. Elever fra klassen til Olea Moe gjorde et funn som vi forsøker å følge opp de nærmeste dagene. Hva var det elevene fant som er så spennende?

Funnet som ble spennende for oss

Som nevnt over har vi ikke den fulle og hele oversikten over hva funnet består av. Vi er gjort kjent med at Olea og hennes medelever oppdaget ei gammel grotte som helt tydelig har levd sin anonyme tilværelse i mange år, trolig over 70 år! I grotta fant de en intakt avis som var fra 1947! I tillegg til avisa som lå der var det masse andre ting.

Skolen har kontaktet aktuell myndighet i Trondheim kommune. Kommunen skal ha sendt folk oppover for å hente ut alt det som befant seg i grotten. Dette ser svært interessant ut og er noe Ranheimsavisa vil forfølge. I morgen tas det kontakt med Vikåsen skole og Trondheim kommune om funnet. Vi kommer tilbake med mer om dette. 

Sent i kveld fikk jeg tak i Olea Moe. Hun kunne fortelle meg at det var vanskelig å finne denne grotta. Området rundt var gjengrodd, men det gikk seg på den. Kan du fortelle meg hva dere fant der inne, spør jeg. - Det var en del ting som lå der inne og som så gammelt ut. Ikke så gammelt at vi er 100-vis av år tilbake i tid, men iallefall 70 år, sier hun og henviser til avisa fra 1947. - Ellers så fant vi melkespann, flere kjeler som var rustne, vi fant klær og smykker. Jeg tror vel ikke det var av stor verdi, men folk fra kommunen var der oppe etter at skolen varslet om funnet. Hva de har funnet vet jeg ikke. I skråningene utenfor fant vi en del hermetikkbokser og slikt, noe som kanskje tyder på at noen har bodd der ei stund?, undrer hun. - Du kan ringe Kai (læreren) i morgen for å høre mer om dette, avslutter hun.