A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                 foto: Thomas Wikren/Kjell Arntzen

Bjrn Sigurd

Bjørn Sigurd skal ha med seg Reppe Blandakor til Øysteinhallen og Ranheim kirke. Da skal det være krone på toppen

Reppe Blandakor hviler ikke lenge på laurbær etter at de har hentet priser i nasjonale og internasjonale konkurranser. Mellom slike evenementer øver koret og har det moro oppe på Fykenborg. Mye av mora står de nok for selv, men jeg vil tro at også dirigenten sjøl, Bjørn Sigurd, bidrar til en del av moro. Nå har de gått sammen med selveste Vikelvens Jazzband og gjort klart for to konserter nå i mars. Konsertene er typisk for blandakoret; Jasså du er gjort til «JAZZÅDU» uten at det vil forringe konsertenes kvalitet.

To konserter i helga 30. og 31. mars og «Magnolia Jazzband» kommer  

Lørdag 30. mars klokka 19.30 har det satt opp en konsert i Øysteinsalen i selveste Erkebispegården. Søndag den 31. holder de konsert i Ranheim kirke klokka 17.00. Marit Harbak i Reppe Blandakor forteller at de denne gang får gjester utenfra. – Til begge konsertene har vi vært så heldige å få med oss «Magnolia Jazzband».

-       Magnolia er ingen «hvem som helst» innen jazzverdenen, sier Marit. – De ble etablert i Oslo allerede i 1972 av den dyktige trombonisten, Gunnar Gotaas. Bandet har siden starten hatt stor suksess både her hjemme og i utlandet. De er mest kjent for sin New Orleans-jazz og gospel.

-     Magnolia har selvfølgelig besøkt og spilt i New Orleans flere ganger. Mange av oppholdene i New Orleans har vært for å møte og lære av eldre jazzmusikere noe som høres på deres musikk. Jeg vil tro at de av dere som kommer på en eller begge konsertene vil merke at resultatene fra disse turene kommer til uttrykk i bandets spillestil, - og ikke minst Magnolias spilleglede, sier hun med glede i blikket. – Du forstår at det ikke er noen amatører vi har dradd hit til byen. De sier selv at de ikke har vært i Trondheim på 10 år, så tiden er mer enn moden for at de nå kommer tilbake.

Vi har selv lange tradisjoner

Marit forteller videre at både Reppe Blandakor og Vikelvens Jazzband har lange tradisjoner og høyt aktivitetsnivå. – Nå har vi gått sammen om et unikt musikalsk prosjekt sammen med Magnolia Jazzband. For oss som jobber med sang og musikk her på Ranheim er det stor stas med besøk av verdensstjerner som Magnolia er. Dette er så utvilsomt en spennende utfordring for oss å få strukturert korsang og improviserende jazz til å møtes i nyskapende musikk for blandakor og to tradjazzband.

-       Gjennom samarbeidet ønsker vi å formidle historien om New Orleansjazz, både verdslig og kirkelig tradjazz. Det blir som sagt to konserter, en med verdslig repertoar i Øysteinsalen. Den andre konserten, i Ranheim kirke, vil gå i mer retning av gospel, avslutter hun.

Vi kjenner Reppe Blandakor og Vikelvens Jazzband

Vikelvens jazzband

Vikelvens Jazzband fra en tidligere konsert i Ranheim kirke

Begge disse er i «Ranheims-eie» og har mange ganger overbevist oss om sine kvaliteter både i korsang, vokal og musikk. Vi er ikke i den minste tvil om at begge disse vil gjøre det vi forventer, kanskje mer enn det? Sammen med Magnolia blir dette en feststund enten du er i Øysteinsalen eller i Ranheim kirke. Vi håper våre leser kjenner sin besøkelsestid og skaffer seg billetter.

Billetter kjøpes på Hoopla.no

Billettprisen er kr. 325,- for voksne og kr. 275,- for honnør og barn. Billettene kjøpes ved å gå inn på www.hoopla.no.

Vi var på fellesøvelse tirsdag kveld

Avisas nye fotograf, Thomas Wikran, og redaktøren tok en tur til Fykenborg sent tirsdag kveld for å overvære en av de siste øvelsene før konsertene avvikles. Uten å være den beste musikkjenneren innen jazz, pop og andre sjangre, tar jeg sjansen på å si at samspillet mellom blandakoret og guttene i Vikelvens fungerte klangfullt og godt.

F1

Fellesøvelsen på tirsdag satt som et skudd. Nå gleder vi oss til konsertene.

I en ring sto et femtitalls «blanda» korister med den suverene Bjørn Sigurd Skjelbred på en stol i midten. Han satt slett ikke rolig, taktstokken veivet til alle sider og humøret var så absolutt på det nivået det alltid er i slike sammenhenger. Vi overvar «When The Saints Go Marching In» og kom virkelig i konsertstemning. Etter å ha hørt Reppe Blandakor flere ganger, også i kirkekonsert med Vikelvens, må jeg nok en gang slå fast at vi har noe å glede oss til. Jeg ser for meg konsertene både i Øysteinsalen og i Ranheim kirke. Det blir opplevelser som er verd å få med seg.

Musikerne og koret gleder seg

Vi slo av en kort prat med Knut Torsethaugen som er trompetist i Vikelvens, Dagfinn Refseth som håndterer klarinetten og Kjell Johan Paulsen som holder seg tro til sin trombone. Hvordan er stemningen blant dere i Vikelvens Jazzband nå like før dere skal spille konserter med gutta i Magnolia? – Det er ikke å stikke under en stol at jeg kjenner på presset, starter Knut. – Jeg betrakter faktisk Magnolia som et av verdens aller beste jazzband innen sin sjanger. Det skal bli en kjempeopplevelse å få være med på noe slikt. Vi skal i alle fall gjøre vårt for å henge med. Dette må bli fantastisk både for publikum og oss. Jeg tror ikke noen vet hva vi står overfor og hvor store Magnolia er.

-      Jeg kan ikke annet enn å glede meg, sier Dagfinn. – Om jeg skal si noe utover det må det være at jeg gleder meg som bare det. Kort sagt; jeg gleder som et barn gjør til julenissen kommer! Kjell Johan er ikke der at han gruer seg på noen måte, men jeg ser det på han at det er noe viktig som kommer til å skje den 30. og 31. mars. – Vi spiller jo gjerne tradisjonell jazz, Dixieland med røtter i New Orleans-jazzen. Vi har også røtter- helt tilbake til 1960-tallet, fra korpsmiljøet her på Ranheim. Vi er godt skodd og er vel et brukbart jazzorkester eller hva syns du?, spør han.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg aldri har gått skuffet fra en konsert med Vikelvens Jazzband. Den forrige konserten de holdt i Ranheim kirke var bare helt topp!

Jentene fra blandakoret

F2

Hilde, Marit, Dagfinn fra Vikelvens og Bente gleder seg til de to konsertene. Vi kan være med å glede dem ekstra med å være med.

Vi trakk «korsjefene» unna for ei stund. Hvordan er det med dere?, spør jeg. – Jo, vi har det bra vi, svarer de i kor. – Dette kan ikke bli annet enn en super konsert som vi alle håper folk kommer for å være med på, sier Marit. Bente og Hilde er enige i det. – Når vi nå får de enormt populære Magnolia hit til byen så vil jeg bli overrasket om vi vi ikke fyller Øysteinsalen på lørdag og Ranheim kirke på søndag, er Bentes kommentar. Marit er litt redd for at de kan gå glipp av noe publikum på søndag når Ranheim spiller fotball mot Tromsø, men tror vel at her er det snakk om to forskjellige målgrupper. – Jeg vil både tro og håpe at det er slik. Publikum fordeler seg jevnt på fotballbanen og i Ranheim-kirka, avslutter hun med et smil.