A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Hege S

Hege Rasmussen Silderen er ei dame med mange jern i ilden. Vi takker for den generøse gaven til Ranheim-Kvissen.

Hege Rasmussen Silderen er en aktiv dame med mange talenter. En side av hennes talent er kunst og malerkunst. Det er nokså naturlig at hun leder det som nå er blitt Ranheim Malerklubb med tilhold i «Fiber´n» i underetasjen i Folkets Hus. Her er de 18 damer som driver med sin hobby, kunstmaling. Hege forteller at her møtes de hver tirsdag kveld, hygger seg og maler. Jeg var på besøk der forleden og kunne selv se 12 voksne damer med stativ, paletter og pensler. Dette var seriøse greier, og mange av de verkene som sto mer eller mindre ferdige ville prydet enhver stuevegg.

Kurs og opplæring

Det er ikke slik at alle er født som «kunstner», heller ikke født med anlegg for å male et maleri. Selv prøvde jeg dette i ung alder da min far drev i Sporveiens Malerklubb. Det ble med ett maleri som fortsatt henger på Ranheimsavisas redaksjonskontor. Maleriet har nok ikke noe særlig stor verdi, men for meg så har det betydning der Trondheim Jernindustri, festningen og Port Arthur sees fra Kristianfeldts gate.

-        Alle som er med hos oss, sier Hege, får tilbud om kurs og seminarer. Av og til leier vi inn en anerkjent kunstner for å lære våre medlemmer ulike teknikker, bruk av farger og komposisjon av bilder. Disse samlingene er veldig populære og samler som regel alle sammen. De fleste damene som er her hos oss er fra Ranheim eller har kommet flyttende hit. Jeg kan vel si at vi går godt sammen og lærer mye av hverandre.

-        Som jeg har fortalt deg så har vi 18 medlemmer. I de lokalene vi nå har er det kanskje maksimalt av det vi har plass til, fortsetter Hege. – Skulle det nå skje at flere har lyst til å være med oss så må vi se på løsninger. Kanskje en ekstra kveld kan gå an? Medlemskapet koster kr. 600,- for året. Det er det vi må ha inn for å dekke husleien i Folkets Hus.

Åpen dag 28. mai

-        Tirsdag 28. mai mellom klokka 17.30 og 20.30 holdes det åpen dag i «Fiber´n». Det er som nevn i garderobeetasjen i Folkets Hus med hovedinngangen som inngang. Gå ned trappa, forbi garderobene til høyre og fram til enden av gangen. Der «bor» vi, sier Hege og smiler. Det hadde vært morsomt å se noen av dere der.

Hun ga Ranheims-Kvissen to malerier

Bilde av Hege

Dette er et av bildene som Hege har malt.

Hege er av det rause slaget. Hun ga meg to malerier som jeg kunne benytte som gevinster under Ranheim-Kvissen. Gaven syns jeg var storveis og trodde ikke at vi kunne få noe slikt. Når Hege så sier: - Dere gjør så mye gratis for Ranheimsamfunnet og oss som bor her at jeg har lyst til å forære deg disse maleriene. Jeg ble målløs, men veldig glad. Det er faktisk rørende å bli satt pris på. Maleriene jeg mottok hadde en samlet salgspris på kr. 2.900,-. Min største takk til Hege R. Silderen.

Jeg kan samtidig nevne at Anna Kittelsaa vant det første maleriet under kvissen den 26. april. Det neste går som gevinst fredag 24. mai.

Takk igjen til Hege og ta dere en tur innom malerklubbens lokaler tirsdag 28. mai.