A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen               foto: Høylandet festivalen

Lornts Mrkved

Lornts Mørkved og Andreas Mørkved-Romstad ler godt under sitt juleselskap.

De fleste av oss har sikkert hørt om revyfestivalen som finner sted på Høylandet i Namdalen midt i juli annethvert år. Noen av dere har sikkert også vært der en eller flere ganger? Her får man se det beste av amatørrevyer i landet, ledd seg skakk og hatt det riktig hyggelig sammen andre. Ranheimsavisa har tatt en prat med Ranheims egen «festivalsjef» Bjørn Heimsnes. I over 20 år har Bjørn tatt initiativet til at mange Ranheimsbygg har fått overvært revyen og hatt ei flott helg på Høylandet. Denne gangen tar vi turen fra fredag 12. til søndag 14. juli.

Årets festival arrangeres 10. – 14. juli

Vi er kjent med «bygdetullingen» Lornts Mørkved som gründer for Høylandet-festivalen. Noe mindre kjent er en annen kar, Andreas Mørkved-Romstad. Det hele startet med at de arrangerte sitt eget juleselskap i 1985. Derfra og fram til i dag har det gått i ett med den ene festivalen etter den andre. Nå arrangerer de til og med NM i revy! Lornts er fortsatt en framtredende skikkelse på Høylandet under festivalene. Andreas er dessverre rammet av sykdom så hans engasjement rundt festivalene er lagt på hylla.

Fra å være en lokalrevy for Høylandet og Namdal ble det til NM i Revy. Dette er et arrangement som samler lokalrevyer fra hele landet. Det må faktisk kvalifiseringer til for å få være med blant revyene som framføres denne helga på Høylandet!

Noe for dere?

Ranheimsavisa har fått tillatelse av Bjørn til å publiserer dette arrangementet. Han har ved hver festival hatt med seg 50 personer oppover. Det samme antallet tar han høyde for i år også. – Jeg regner med at kvoten blir fylt opp i år også, sier Bjørn. – Nå har jeg rundt 20 plasser ledig og jeg tar gjerne imot noen av Ranheimsavisas lesere.

Om turen og oppholdet

Hva vil foregå og hvordan skjer dette? – Jo, de som ønsker å være med eller de som har spørsmål om arrangementet ringer meg på nummer 930 17 181.

Jeg forstår det slik at deltakerne selv kjører eller tar tog til Snåsa. Oppholdet vil være på Snåsa Hotell og dit bør dere ha kommet innen klokka 19.00 på fredag kveld. Da er det klart for en god fredagsbuffet. På lørdag er det spekemat-aften i Eldhuset.

Alle innlosjeres på Snåsa Hotell i 2 netter. Prisene for dobbeltrom er kr. 2.700,- med to frokoster og to middager. For enkeltrom er prisen kr. 1.800,- med frokoster og middager. Jeg forestiller meg at Snåsa Hotell i denne helga framstår som Basil og Sybil Fawltys «Hotell i særklasse».

Fra hotellet går det buss tur/retur til Høylandet på lørdag. Billett til revyene koster kr. 580,- per person og bussen tar kr. 120,- per person. Dette er en svært fornøyelig tur for voksne folk som liker å le og ha det moro! Her gjelder det å være først til mølla!

Etter at denne artikkelen ble ferdig skrever har jeg fått følgende mail fra Bjørn: "Kanskje kommer Snåsakaillen, Joralf.? Gammel nabo". Bjørn kan selvfølgelig ikke love noe, men han har tydeligvis vært i kontakt med han.