A+ A A-

tekst: Knut Torsethagen og Kjell Arntzen    

Fjra A

Det var godt med folk under arrangementet i 2018. Vi slår rekorden i år!

Tirsdag 11. juni klokka 18.00 er det klart for årets konsertbegivenhet på Ranheim. Igjen skal Pettersenfjæra få storfint besøk når Ranheim Musikkforening (RMF) og Ranheimspatrioten trommer sammen til sommerkonsert på det flotte anlegget som er bygd opp i idylliske omgivelser i fjæresteinene litt øst for Hansbakkfjæra. Denne gang får vi også gratulere Reppe Blandakor med sitt 75-års jubileum, vi får stifte bekjentskap med Brundalen og Charlottenlund skolekorps, Ranheim Veterankorps og Ranheim Storband.

Litt historikk om fjæraarrangementet

Det er lang tradisjon i Ranheim Musikkforening med konsert i fjæra på våren. I RMFs protokoller finner vi at det aller første arrangementet i fjæra fant sted i 1964, da sammen med Ranheim Idrettslag. Men det skulle bli en tradisjon med musikalsk piknik i fjæra fra 1984.

Noen år tidlig på 1990-tallet gikk arrangementet inn som en del av Ranheimsdagene. Deltakere i disse arrangementene har hele tiden vært lokale krefter fra østsiden av byen. Både kor, korps, storband og større og mindre grupper har vært bærende for arrangementene. Som eksempel finner vi at i 1990 deltok Vikelvens Jazzforedling, gammeldansoktetten Ramura fra RMF og Berdahls trekkspillorkester. Dette året ble det også gjort et verdensrekordforsøk i trillebårkjøring med håp om å komme i Guinness rekordbok. Kort om dette; vi kjørte trillebår med en levende gullfisk fra vakta i fabrikken, rundt Presthus og nedre del av Ranheim i 24 timer uten avbrudd. Et stort antall frivillige var med og trillet båra etter oppsatt turnus. Innsatsen ble dessverre ikke kronet med omtale i rekordboka, men politiet kunne bekrefte at dette var verdensrekord (ingen hadde gjort dette tidligere).

Pause fra 2007 til 2015

Det ble en pause på noen år, men da Pettersenfjæra ble gjort i stand, ble denne tradisjonen tatt opp igjen i 2016. Det ble da arrangert noe som ble kalt «Kulturdag i fjæra». Takket være en enestående innsats av Ranheimsavisa, Ranheimspatrioten og Hansbakken velforening er Pettersenfjæra blitt en flott arena for lokale kulturarrangement. Særs i godvær framstår plassen som glimrende for de utøvende og publikum.

Reppe Blandakor, folk fra Reppe og Vikåsen går i tog

Blandakoret i fjra 2Reppe Blandakor oppfordrer alle i strøket til å gå i deres tog fra Fykenborg forsamlingshus klokka 17.00. Dette blir en flott turmarsj for alle som bor i vår del av Ranheim, sier den evigunge kordirigenten Bjørn Sigurd Skjelbred. – Nå skal vi igjen delta i den tradisjonelle sommerkonserten i Pettersenfjæra. Selvfølgelig møter vi da opp og går i samlet tropp fra Fykenborg. Vi spaserer «unnabakk» ned Reppesbakken og ned til Pettersenfjæra. Underveis kan alle slå lag med oss så det synes at her kommer Reppe Blandakor med noen av sine supportere.

-        Dette er jo også et fint innslag i vår 75-års markering, sier en mangeårig sangfugl fra koret, Audhild Hoston Lysholm. – Se etter en flokk sangglade turgåere og heng dere på, avslutter hun og regner med at det blir folksomt på veien ned.

Brundalen Charlottenlund tilbake i Fjæra

Brundalen og Charlottenlund skolekorps er kjempeglade for å være tilbake i fjæra, for første gang etter at vi re-etablerte korpset i 2011. Før det deltok korpset på Ranheimsdagene gjennom 1980-90-tallet. Fra korpshold får vi høre dette:

"Siden vi startet opp igjen har vi hatt en eventyrlig rekruttering, og er i dag et av byens største skolekorps. Og til høsten ønsker vi mer enn 30 nye aspiranter velkommen.

Fjærakonserten blir en slags generalprøve for oss, før vi legget ut på en enda lenger reise til helga. Fredag 14. juni drar vi nemlig på korpstur til Hamar. Der skal vi delta på regionstevne sammen med flere tusen andre musikere.

I tillegg til bra rekruttering har vi også hatt fantastisk musikalsk utvikling i disse årene. På Trøndersk Mesterskap i februar dro vi i land 3.plassen i 1. divisjon. Det er en prestasjon det står virkelig respekt av. Dyktige dirigenter og målrettet arbeid gir resultater.

I fjæra ser vi fram til å spille sammen med blant annet våre venner i RMF, som vi anser som vårt "voksenfadder"-korps. Og så håper vi på fint vær og masse folk".

Salg av grillmat, kaffe, kaker og brus - KONTANTER

Ranheimspatrioten og Hansbakken Velforening vil sørge for at både publikum og deltakere skal få noe å spise og drikke. De setter som vanlig opp sine salgsbuer ved naustet og trolig en bortenfor danseplatten. Grillen vil bli tent og patriotens habile grillmestere vil sørge for grillingen.

Som vanlig er det gratis inngang, men for mat, kaffe og drikke må man ut med penger. Det oppfordres om å ha med kontanter.

Program

Før vi refererer programmet må vi gjøre oppmerksom på at ved dårlig vær vil arrangementet bli flyttet til Folkets Hus. Nå har vi hatt en relativt lang regn- og kuldeperiode, så det bør være duket for sol og flere varmegrader!

18.00 - 18.20       Brundalen og Charlottenlund skolekorps

18.25 – 18.45      Ranheim Veterankorps

18.50 – 19.10      Reppe Blandakor

19.15 – 19.35      Ranheim Storband

19.40 – 20.00      Ranheim Musikkforening

20.00                   Fellesnummer og avslutning

Etter fellesnummeret og den offisielle avslutningen er det anledning til å sitte igjen og nyte kveldssola om den finnes på himmelen!

 

Parkerig  

Det er få parkeringsplasser i området. Det er mulig å pakrere på parkeringplassen mellom blokkene i Ranheimsfjæra og "gammelbanen". Noen plasser er det ved bydelsmuseet, langs Stasjonsveien og på pakreringsplassen nede på Tangen. Det er ikke mulig å kjøre fram til Pettersenfjæra.