A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                                           foto: er dessverre slettet

Svein Otto Nilsen etterlyser bruk av det flotte skateboardanlegget opp for Vikåsen skole. Som fortalt på FB var Ranheimsavisa tilstede under åpnigen og skrev dette etter den høytidelige og flotte stunden der oppe: En skikkelig ungdomsbegivenhet skjedde på Vikåsen skole i dag. Endelig ble det åpnet en fantastisk flott bane for skatere og sparkesyklister i bydelen. Jubelen var stor da prosjektleder Jorun Munkeby fra Trondheim kommune åpnet seremonien med å fortelle at det nå er ferdig mange små og store skateanlegg rundt om i kommunen. Samtlige elever fra skolen kranset anlegget sammen med flere voksne som ville bivåne begivenheten.

Rektor Rune Haldorsen var også merkbart stolt i dag. – Endelig har vi fått noe vi har ventet på i lang tid, sa rektoren og overbrakte en stor takk til Trondheim kommune og de som har satt i stand anlegget på rekordtid.

Rita foretok den høytidelige åpningen

Som seg hør og bør når store begivenheter skal feires og etterlengtede anlegg skal åpnes, er byens ordfører en selvskreven person til å foreta snorklipping og holde åpningstalen. Så også nå på Vikåsen. Rita stilte som hun alltid gjør ved store anledninger, i sitt flotte ordførerkjede og kledd for anledningen. Her gjør ikke ordføreren forskjell på sin framtreden om det er åpning av Fiskerimessen eller åpning av et nærmiljøanlegg på Vikåsen. Begge er på sin måte like viktige, mener Rita.

Rita gratulerte ungdommene og bydelen med dagen! – Det er viktig for oss å få etablert aktivitetstilbud rundt om i bydelene. Vi innser selvfølgelig at alle ikke er opptatt av fotball, håndball eller annen idrett. At disse får et tilbud som også er etterspurt, er bare riktig, forteller Rita. – Dette er et nytt anlegg for skating og sparkesykkel, et anlegg som skal bidra til et godt oppvekstmiljø og at flere grupper får et tilbud. Jeg er også strålende fornøyd med at dette anlegget ligger så tett til nærmarka her opp, fortsetter ordføreren som forteller at Trondheim kommune siden 2012 har jobbet for å få på plass slike anlegg.

Ungdommens bystyre

Ordføreren i «det voksne bystyret» var full av lovord overfor Ungdommens bystyre. – Det er Ungdommens bystyre som har vært pådriver i disse sakene. De har vært i nær kontakt med ungdom rundt om i bydelene om fritidstilbud og skatemiljøet i «Trikkestallen» på Voldsminde. Denne kontakten har gitt sterke signaler om at ungdom setter skateanlegg høyt på prioriteringslisten.

Snorklipping

Før ordføreren fikk foretatt den høytidelige klipping av det røde silkebåndet måtte hun vike plass for noen av landets beste skatere. Henning Braaten, som er fire ganger norgesmester, var den første som suste med brettet på banene og hoppet over silkebåndet. Deretter kom norgesmesteren fra 2009, Mikael Sommer, og gjorde tilsvarende. Til slutt kom svenskfødte Robin og utførte dette spranget med landing som de andre, på brettet og uten fall.

Så fikk Rita mulighet til å foreta snorklippingen under stor jubel fra de mange som kranset banen. En bedre offisiell åpning kan vi ikke få.

Norgesmestrene på banen

Etter snorklippingen var det norgesmestrenes tur til å prøve banen. De hoppet, danset og spratt så det rykket i barn og ungdom langs sidene. Det var ut med hendene slik at Henning, Mikael og Robin fikk klappet hendene deres. Stor stas! Henning, Mikael og Robin er med på å designe slike parker. Robin forteller stolt til Ranheimsavisa at han har bygd dette anlegget på 10 dager. – «Jag tycker» resultatet ble bra, sier en sprudlende Robin midt i klyngen av unge som er ute etter autografen hans.

Skateanlegg i kommunal regi høsten 2014

Kari Engen i Trondheim kommune forteller til Ranheimsavisa at det er et omfattende engasjement rundt banebygging i kommunen. – Når det gjelder den østlige delen av kommunen har følgende skjedd:

-        På Charlottenlund barneskole er det tidligere asfaltdekket utskiftet med et plasstøpt betongdekke. Ulike skateelementer i betong er innstøpt i betongen eller plassert oppå dekket. Dette anlegget ble også åpnet i dag.

-        Her på Vikåsen og Markaplassen skoler er det blitt et fellesanlegg med et plasstøpt betongdekke på 150 m2. Som du ser er ulike elementer også her støpt inn i betongen eller plassert løst oppå dekket.

-        I forkant av utbyggingen av anlegg må det gjøres mange vurderinger. Plasseringen er ikke gitt i alle tilfeller. Her må vi ta hensyn til vurdering av støy, beliggenhet i forhold til bebyggelse og tilgjengelighet. Både her på Vikåsen og på Charlottenlund fant vi areal som kunne benyttes, avslutter Kari.

I tillegg til disse to anleggene er det ferdigstilte anlegg på Rosten skole, Sunnland skole, Nypvang skole, Breidablikk skole, Romolslia skole og ved Rockheim. Det er snart klart for bygging av anlegg ved Eberg skole.

Ranheimsavisa henger seg på alle gratulasjoner og lykkeønskninger. Vi er veldig glad for at det kommer et slikt anlegg til bydelen vår. Det er stor grunn til å tro at anlegget blir flittig brukt og at det kommer til nye skatere.