A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

Dansefigurer

Dans i Folkets Hus på lørdag

Ranheim er ikke bare dugnadsbygda i byen. Ranheimsbygg har også dansefeber! Når nær på 100 danseglade møter opp til «Tirsdagsdansen» I Folkets Hus den 24. september klokka 12.00, må vi kunne si at dansefeberen har nådd oss. Til musikk fra «Edel Aargang» svingte folk seg i 2 samfulle timer på et av byens største dansegulv. Lørdag den 5. oktober er det igjen mulig å få seg en svingom i Folkets Hus. Denne gang er det RanheimsDansen som inviterer.

Det er sus over RanheimsDansen

Vi som var faste gjester på dansekveldene i Ranheim Gammeldansforening husker godt tilbake til den tiden da vi måtte møte opp klokka 19.00 for i det hele tatt å få mulighet til å komme inn. Fullt så ille er det ikke ennå, men RanheimsDansen har fått sving på disse dansekveldene så folk strømmer til. Nå står høstsesongens første dansekveld for døren. Det dere har å gjøre er å finne fram danseskolene, gre håret og kle deg for fest!

kirsten beate saksvik

RanheimsDansens leder, Kirsten Beate Saksvik, lover deg en dans om du kommer.

Kirsten Beate Saksvik, som er leder for RanheimsDansen, er glad for den utviklingen hun nå ser. – Fra å nesten gi opp for noen år tilbake strømmer nå danselystne voksne til festene våre. Nå er det ikke slik at folk står i fare for ikke å komme inn. Om vi har satt ut for lite bord, fikser vi flere om det blir behov. Nå skal vi har fest på lørdag og jeg venter at det blir en skikkelig flott kveld i Folkets Hus, sier Kirsten Beate.

-        Til denne kvelden har vi fått tak i de populære karene i «Strie Strænga». Bandet har vi benyttet oss av på flere fester. Det har ikke vært uten grunn, må du tro. Dansegulvet er godt fylt når vi har dem på besøk. De spiller variert og god dansemusikk så her blir de som er glad i dans fristet til å trå gulvet. Ikke bare en gang, men i store deler av kvelden, sier hun med et bredt smil.

«Strie Stænga» spiller til danse fra klokka 21.00 til 01.00 neste dag. En ting som er spesielt flott med disse tilstelningene er at du aldri trenger å gå derifra uten å ha fått danset. Her danser alle med alle og det er fritt fram for både herrer og damer å by opp ved bordene. Så til dere som av en eller annen grunn er enslige; - vær ikke redd for å komme. Dere får danse så mye som dere orker.

Kjøkken med servering

En ting har RanheimsDansen tatt etter den tidligere gammeldansforeningen, kjøkkenet og den tradisjonelle karbisen. Mange har den tradisjonen at under en av bandets pauser så møter man opp i B-salen for en karbis og noe godt å drikke. I tillegg får man – helt gratis – servert mange røverhistorier fra fester i gamle dager og mer eller mindre sanne historier fra hverdagen. Det er alltid morsomt og latteren sitter løst.

I serveringsluka får dere kjøpt både kalde og varme drikker, snacks og selvfølgelig karbis med hjemmelagd ertestuing.

For medlemmer og ikke-medlemmer

Festen er åpen for RanheimsDansens medlemmer og de som ikke er medlemmer. Medlemmene betaler kr. 150,- for inngangen og de som ikke er medlemmer må høyne med en 50-lapp. Dørene åpnes litt før klokka 21.00.

Under festen er det også loddsalg. Loddsalget er en vesentlig del av RanheimsDansens «livsgrunnlag». Inntektene fra loddsalget gjør det mulig å engasjere musikk som kan sine saker og får dere til å danse. Det er veldig greit om dere har med sedler og klingende mynt.

Så sier Kirsten Beate til meg: - Du må huske å skrive at alle er velkommen til en trivelig dansekveld i Folkets Hus lørdag den 5. oktober! Herved er det gjort.