A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: artistenes album

Kirka intro 1

I januar får vi kirka i vinterskrud og gjort klar for nyttårskonserten.

Den aldri hvilende propellen, Ingrid Almås, sendte meg en melding forleden: «Vil bare informere deg om at Ranheim menighetsråd har signert avtale med Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes for kommende nyttårskonsert. Datoen er 9. januar 2020 klokka 19.30». Hun tilføyer i meldingen at de gjerne vil spille på lag med Ranheimsavisa også denne gangen. Det er vi veldig glade for og ser virkelig fram til en ny suksessfull nyttårskonsert i Ranheim kirke.

Billetter vil bli lagt ut på Ticketmaster innen kort tid. Ranheimsavisa kommer tilbake til dette nå datoen for dette er bestemt.

Dette blir flott, - igjen!

De to siste årene har Ingrid og hennes folk i menighetsrådet vartet opp med artister som «Hekla Stålstrenga» og Hanne Sørvaag. Nå fortsetter hun i dette sporet med nye toppartister. Denne gang ingen ringere enn nordlendingene Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes.

Lars Bremnes

Bremnes Lars og Mittet

Maria og Lars vil sikkert levere oss en nyttårskonsert som huskes.

Lars er fra Svolvær i Lofoten. Som de fleste av dere vet så er han bror til Kari Bremnes og Ola Bremnes. Dette er en skikkelig musikerfamilie som sammen fikk Spellemannsprisen i 2000. Det var i klassen for viser og rock for albumet «Soløyet». Ikke nok med det; Lars vant Spellemannsprisen også i 2006 for albumet «Hjertekaptein».

Lars Bremnes er en samfunnsengasjert person med et stort hjerte for andre. Jeg kan i farten nevne at i 2016 publiserte han sangen «Elias» i forbindelse med den sterke økningen i antall flyktninger som kom til landet. Det var en sang som fikk stor respons i hele Norge. «Elias» ble også oversatt til en rekke språk som engelsk, arabisk, nederlandsk og tysk. Lars Bremnes uttalte den gang at han skrev sangen for å fortelle at flyktningene var individuelle mennesker, ikke politikk.

«Hver gang vi møtes» på TV2

I det populære TV-serien «Her gang vi møtes» så vi i et av de siste programmene Maria og Lars sammen med fem andre toppartister. Her var bl.a. Trine Rein, Tom Mathisen og Elisabeth Andreassen med. Det var i løpet av innspillingen av dette programmet de to la planer for videre samarbeid.

Dette har ført til at de holder konserter sammen og hver for seg. Det er en serie konserter som er gjennomført og som står for tur for Maria og Lars. Det er her vi kommer inn med nyttårskonserten i Ranheim kirke.

Maria Haukaas Mittet

Maria er også nordlending. Hun er født og oppvokst på Senja i Troms fylke. Som en fellesbetegnelse for alle de hyggelige menneskene nordpå kaller vi de alle for «nordlendinger». Hun debuterte som plateartist i 2004 med albumet «Breathing» som hun fikk gullplate for. Hun hadde også den populære «Hold On Be Strong» som også solgte til gull i løpet av tre uker!

Maria har også vunnet «Stjernekamp» på TV2 med viser fra nord. Det er viser fra nord som ofte er kjennemerke på duoen vi er så heldige å få møte torsdag 9. januar her på Ranheim. Med seg har de et 3-manns band hvor Bernt Rune Strand er musikalsk leder og spiller gitar.

Dette kan ikke bli annet enn en fantastisk konsertopplevelse!