A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Nå har vi fått en forsmak på vintertemperaturen og mange gleder seg til årstiden som står for døren. Dette er årstiden hvor «en runde i støvet» er noe som kan være fristende. Det må bety at Ranheim-Dansens fest lørdag 9. november blir fylt opp med danseglade fra Ranheim og nærområdene.

Jeg vet ikke om Kirsten Beate er denne helgas «festgeneral», men hun er i alle fall leder av den svært levende klubben, Ranheims-Dansen. Vi tok som vanlig en prat med Kirsten Beate før helgas fest.

«Spællkaran» sørger for musikken

spellkaran-         Spællkaran er mer en klare for lørdagens dans i Folket Hus.

         Denne gang har vi igjen de populære «Spællkaran» til å spille til dans. De er så absolutt av de bandene vi bruker som spiller musikk som våre gjester liker. Stort sett spiller våre band variert musikk i samme sjanger, en sjanger vi vet at våre gjester liker. Jeg ser at de besøkende liker det, for her i Folkets Hus er det stort sett fylt opp med dansende.

-        Når jeg sier dansende i stedet for «dansende par» henger det sammen med at det er en løs og koselig stemning blandt oss alle. Her er det ikke bestemt at par skal danse med hverandre gjennom hele kvelden. Det er fullt lovlig uten at det blir «folkesnakk» av det at Kari danser med Per selv om de begge har faste partnere. På den måten inkluderer vi på en god måte de mange enslige som kommer for å danse, sier Kirsten Beate. Festen begynner klokka 21.00 og varer til 01.00. Dørene åpnes klokka 20.30.

B-salen og serveringen

I B-dalen er serveringsluka fra kjøkkenet. Her får dere kjøpe kald og varm drikke. I tillegg serveres den populære og svært smakfulle «karbissen» herfra. En av tradisjonene helt fra gammeldansens dager er en karbiss med erter kombinert med et glass vin. Dette skjer i den lengste pausen for bandet.

Ellers er det loddsalg med mange gode premier. Loddsalget er med på å bidra til at klubben kan fortsette sin aktivitet med god dansemusikk. Det er veldig greit om dere har med kontanter på lørdag.

Ballkort

Kirsten

Kirsten Beate er en av de som bruker ballkort. "Det er mange danser ledige med meg på lørdag", reklamerer hun med en smil.

Enkelte av de faste gjestene opererer med ballkort. Vi har spurt noen av dem om hvordan situasjonen er foran lørdagens fest. Både Karl Ove, Rolf, Karl Otto, Unni, Kirsten, Anne, Berit og Laila forteller at deres kort er på langt nær fylt opp. – Vi er klare for en svingom, sier Kirsten på en onsdags kveld.