A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Mange av oss har hørt om «Den kulturelle spaserstokken». Noen av oss har også møtt noe av innholdet som spaserstokken bringer med seg ut til deg og meg. Fra tirsdag 11. februar til torsdag 13. februar er den i Trondheim med forfatter og musiker Levi Henriksen. Vi er så heldige å få han på Kulturtribunen onsdag 12. februar klokka 11.00.

Jeg stjeler en beskrivelse som Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad ga over Levi Henriksen: «Få kan som Levi Henriksen med enkle virkemidler sette stemningen, få oss til å heie på outsideren og kjenne takknemlighet over det hverdagslige. Det som kanskje mest beveger leseren, er at tekstene framstår så ærlige, ujålete og oppriktige».

Uten at dette har noe med møtet vi får med han på Kulturtribunen så nevner jeg at han er født og oppvokst på Kongsvinger, laget som Ranheim skal møte i serieåpningen nå i mars. Henriksen er kjent for å legge handlingen i sine noveller og romaner til den fiktive bygda Skogli. Herfra skildrer han bygdefolks liv på godt og ondt. Bygda Skogli er egentlig den lille bygda Granli like utenfor Kongsvinger, hvor han har bodd det meste av sitt liv.

Jeg finner ut at hans bokdebut kom i 1999. Det var med reiseskildringen «Lille Norge i store Alaska». Ingen ringere enn Erik Bye skrev forordet til den boka.

Noveller, romaner, ungdomsbøker og barnebøker

Alle disse sjangerne behersker han. De to siste av hans noveller er «Vinter på savannen» og «Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor», begge fra 2019. I bokverdenen gis det gjerne terningkast for bøker. Sistnevnte novellesamling fikk en klar 6`er av Visit Drammen.no. Elin Kittelsen i Klassekampen har sagt at «Levi Henriksen forsvarer sin rolle som forfatternes julekonge». Det etter å ha pløyd gjennom noen av hans barne- og ungdomsfortellinger.

Fortsatt ledige gratisbilletter, men de bør bestilles

Det er ikke hver dag vi får tilbud om gratisbilletter til arrangement. Den kulturelle spaserstokken er tidvis rause på slikt. Nå får vi på Ranheim denne muligheten til å oppleve Levi Henriksen lese og fortelle for oss på Kulturtribunen på onsdag.

Oransjeriet i Kulturtribunen rommer ikke 100-vis av folk. At vi må bestille våre gratisbilletter er en dyd av nødvendighet for å ha kontroll på mengden mennesker som slippes inn.

Påmelding til kommunens kulturenhet

Har du lyst til å være med på dette så tar du kontakt med kommunens kulturenhet på telefon 72 54 57 00 eller 72 54 57 14. Dette gjør du så snart du leser dette.

Velkommen til en hyggelig formiddag i Kulturtribunen.