A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

solvi

Det blir nok en jobb på Mats også når Sølvi drar igang LOPPIS i fjøset på Presthus Gård. Mats er svensk og veldig vant med hvordan loppis arranges. Her med avdøde Hermann Haeger Kvam.

 

Nå har Ranheim Frivilligsentral tatt kampen opp mot svenskene og deres mange loppiser. Allerede nå på torsdag er det klart for en ny LOPPIS i fjøset på Presthus Gård. Ildsjelen og Frivilligsentralens leder, Sølvi Kvam, forteller om mange flotte gjenstander som vil ligge ute for salg den 13. februar.

Gjenbrukssalg

-          Jeg garanterer at om du er på leting etter noe som er vanlig i bruk så finner du det på vårt gjenbrukstorg i fjøset. Av det vi får inn for denne dagen ser vi at mange har fått øynene opp for at å kaste klær, utstyr og inventar er ikke veien å gå. Det vi før har kastet, mye av det lite eller ikke brukt, går nå til gjenbrukssalg, sier Sølvi.

-          Det er noe vi må hilse med glede i dagens samfunn! Det har jo vært ille å se på hva som har havnet i søpla, fullt brukbare ting. Nå har flere og flere tatt til vettet og latt andre få vurdere om de kan benytte det vi ikke trenger mer.

Mye annet å få kjøpt også, i et sosialt miljø

Utenom gjenbrukstorget er det også mye annet å få tak i. Slik har det alltid vært på de gamle loppemarkedene, og slik er det også nå på de nye LOPPIS-ene. Se ikke bort fra at du kan finne gamle kopper med bladgull eller andre kopper det er godt å drikke kaffe av.

Det går for langt å nevne alt det som denne loppisen har å tilby. For å få et innblikk i dette skal det ikke annet til enn at dere tar turen opp til Presthus Gård mellom klokka 12.00 og 18.00 torsdag den 13. februar.

Kaffe og vafler

Selvfølgelig vil det være mulig å få kjøpt kaffe, saft og vafler fra sentralens kafé inne i fjøset. Her har noen frivillige rigget seg til med kaffetraktere, vaffeljern og røre. De er alle klare for å servere dere når dere tar en pust i bakken under besøket.

Arrangøren ser mer enn gjerne at dere tar turen oppom. Det er sosialt og veldig hyggelig inne i fjøset denne dagen.