A+ A A-

tekst: Monica Mollan Hansen                 foto: Geir Olav Aslaksen

Nå som alle aktiviteter over det ganske land er innstilt holder skolekorpset fremdeles farten oppe. Denne uka startet de med digitale øvinger for å holde formen, det sosiale samholdet og ferdighetene vedlike til denne perioden med karantener og isolasjon går over. Hvor lenge det blir vet jo ingen, men når det skjer skal vi være klare til å fortsette virksomheten med konserter og forestillinger som før, sier korpsets mangeårige dirigent og ansatt i Trondheim Kulturskole Geir Olav Aslaksen. Det er også viktig å gi ungdommene en møteplass selv om alle sitter på hver sin kant.

musikkDenne uka fikk alle prøvd seg på digital felles øving via Zoom. Alle i hovedkorpset fikk da møtes og spille sammen. Grunnet forsinkelse på signal inn og varierende båndbredde var lyd kun en vei, men alle fikk følelsen av å øve sammen og ikke minst møtes på en utradisjonell, men positiv måte. Det ble også organisert felles pause med muligheter for å prate og oppdatere seg på hverandres erfaringer.

Til uken håper og satser vi på å få enda flere grupper enn bare hovedkorps på nettbaserte øvelser. Aspiranter og juniorer er også utålmodige, og det sammen med aspirant- og juniordirigent Siv Randi Kolstad som også veldig gjerne vil møtes på denne måten fram til vi kan møtes på øvelse på Ranheimsskolen igjen.

Alt ble plutselig satt på vent..også for korpset..!

I disse tider skulle korpset med sine 80 aktive medlemmer hatt en stor vårkonsert på

Strinda vgs, med stjernedryss og moteoppvisning av de nyinnkjøpte uniformene, og der alle gruppene skulle være representert. Korpset har egne grupper på alle nivå fordelt på drillere, aspiranter, juniorer og hovedkorps, og dette skulle være en flott mulighet for alle til å se og høre hverandre og henge sammen, men dessverre måtte det avlyses.

Det er nok spesielt i maidagene korpset merkes av flest på Ranheim, men igjennom året ellers er aktiviteten minst like stor, ja til tider større, men da mest innendørs.

At Korpsets dirigent var tidlig ute etter alternative løsninger for å fortsette den gode fremgangen korpset har hatt de siste årene er avgjørende for videre drift. Med 1.plass i 2. divisjon i Trøndersk mesterskap, 2019, som det største høydepunktet for mange. Nå skulle vi egentlig ha gjort oss klare til å møte de største og viktigste publikumsgruppene utover våren, med skolekonserter både på Jakobsli og Ranheim skole, storstilt rekrutteringsperiode og de to ukene i mai hvor vi gjør oss bemerket over store deler av Ranheim og Olderdalen med utendørs spilling. Videre må også korpset holde seg i god form til den planlagte fjærakonserten 2.juni og ikke minst årets korpstur som skal gå til Krakow rett over St.Hans.

Har heller ikke avskrevet 17. mai

At 17. mai i år kan bli noe spesiell begynner vel å synke inn hos flere, men her vet ingen enda hvordan.

17. mai er en viktig dag for korpset, ikke bare musikalsk og som gledesspredere for bydelens befolkning, men det er også den dagen i året at det økonomiske grunnlaget legges.

I år skulle det også være ekstra spesielt, da korpset etter 40 år har fått nye uniformer og stolt skulle vise frem disse. Men ingenting er avgjort, så vi smører oss sammen med alle andre med tålmodighet. Korpset gleder seg stort til å glede alle i bydelen igjen, når det enn måtte bli :)

Ingen flaskeinnsamling i vår

IMG 3498 spleisSkolekroset har tradisjonelt hatt sin vårlige flaskeinnsamling i disse dager. På grunn av korona viruset er også dette falt i fisk. Korpset trenger så absolutt de pengene som flaskeinnsamingen ville ha gitt. men gjennom pant går det ikke denne gang. Kloke hoder innen korpset har klekkdet ut en plan om kronerulling gjennom SPLEIS. Her kan du selv gå inn på nettet å gi en skjerv til vårt flotte skolekorps. La de nå sitt måt på 35.000 kroner!