A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                       foto: Kjell O. Johnsen

thumbnail IMG 0385

"Tøffingan" klare å hoppe i stykker ei ny skiferplate for oss alle.

Etter noen fine helger hva angår hærverk og ødeleggelser i Pettersenfjæra, kom ei fantastisk pinsehelg med blå himmel og mange varmegrader. Alt lå til rette for at mange skulle få ei fin helg i Ranheimsfjæra og i Pettersenfjæra. For Pettersenfjæra gikk det bra helt fra til pinseaften, men da slo «tøffingan» til igjen med sine ødeleggelser og flaskeknusing!

Lederen av Ranheimspatrioten har vært i Pettersenfjæra hver morgen i hele helga for å se på forholdene. Etter sine inspeksjoner har han ringt Ranheimsavisas redaktør som slikket sol i Stugudal. Helt fram til 1. pinsedag var rapportene flotte. – I dag så det veldig bra ut, rapporterte Kjell Ove hver formiddag. 2. pinsedag kom rapporten jeg håpet å slippe, men den gang ei.

Så slo «tøffingan» til

Klokka 10.00 i går morges ringte telefonen fra Kjell Ove, telefonen jeg håper å slippe denne pinsehelga. – Kjell Ove her! lød det i telefonen. – Det blir ikke noen hyggelig start på dagen hverken for deg eller meg i dag, starter han. – Som vanlig tok jeg turen ned til Pettersenfjæra også i dag klokka 09.00. Jeg kan starte med å si at jeg ble, om jeg skal si det forsiktig, en smule forbannet!

Glasskår over store deler

thumbnail IMG 0393-        Glasskår lå over store områder inne ved berget der barna ynder å lekke. 

Jeg kan ikke forstå hva de tenker den «tøffe gjengen» som er der nede og herjer. I dag fant jeg store deler av scenen full av små glasspartikler. Det gjaldt også i gapahuken. Her står de tydeligvis og bruker punkter i fjellet som mål for flaskene de knuser.

-          Det de ikke forstår er at dette området brukes av mange, ikke minst små barn. Barnehagene og småskolen på Jakobsli skole bruker stedet ofte og godt. Ansatte og barna lovpriser dette stedet. Det er en perle for dem som det er for oss andre som liker å kose oss i flotte omgivelser, sier Kjell Ove.

-          I disse koronatidene er Pettersenfjæra veldig mye besøkt. Barnehagene drar gjerne hit ned for å leke i sjøkanten og i berget. Det samme gjør skolene i ei tid med mye uteskole. Det er ikke bare barnehager og skoler som ligger på Ranheim som bruker stedet. Vi møter ansatte og barn fra mange kanter av byen nede i fjæra. Hvor farlig er det for små barn å klatre rundt i et området hvor dere «tøffinger» har vært og knuste øl- og spritflasker?, spør han.

Vi har brukt over 200.000 kroner

Ranheimsavisa, Ranheimspatrioten og Hansbakken velforening har samlet brukt over 200.000 kroner for å få etablert dette stedet slik det framstår i dag. I tillegg har folk fra Ranheimspatrioten lagt ned flere hundre dugnadstimer i Pettersenfjæra. Disse dugnadstimene har gått til å rydde ei gjengrodd grop til å bli et fantastisk sted for alle i Trondheim.

Skiferplatene hoppes i stykker

-          Også denne morgenen fikk jeg se at ei av skiferplatene i de runde bordene vi har satt ut var hoppet i stykker. Dette er den fjerde skiferplata som må skiftes. Det koster oss 1.000 kroner hver gang. Det er en «tusning» som vi gjerne skulle ha brukt til andre formål på Ranheim, fortsetter en fortvilet Kjell Ove.

-          Vi i Ranheimspatrioten samler pantebokser og pakker ved for salg. Ranheimsavisa har brukt av sine annonseinntekter for å få til denne flotte plassen i den fineste fjæra i byen, sier han. Nå bruker vi av slike inntekter for å rydde opp og reparere det som ødelegges. Dette tærer på motivasjonen vår til å gjøre samfunnsnyttige ting for folk i bydelen og andre. Vi fryder oss når vi ser at folk koser seg der nede og ser at de hygger seg.

Hva med foreldre og foresatte?

Natteravn CRO

Velg å bli en del av natterravnkorpset!

-          Jeg har lyst til å oppfordre foreldre og foresatte til ungdom i aldersgruppen 15 til 20 år å ta en tur ned til Pettersenfjæra i kveldinga som å se om det kan hjelpe, fortsetter Kjell Ove. – Jeg er også undrende til at ikke flere fra Ranheim har meldt seg på som natteravn. Så langt jeg vet er det bare to foreldre som har meldt seg på. Det kan jo ikke bydelen være bekjent av? Ta kontakt på mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og bli en del av natteravnene. Vi har stort behov for dem. Det har også ungdommen, sier Kjell Ove.

Blir det ikke slutt på tullet

Jeg hører Kjell Ove skrur seg litt opp, og det har han all mulig grunn til å gjøre. – Blir det ikke slutt på dette tullet og disse ødeleggelsene så har vi nå bestemt oss for at vi vil møte opp titt og ofte for å se om vi kan forhindre noe. Vi har vært i kontakt med politiet og forklart hvilke problemer vi sliter med, og de har sagt at vi skal bare ringe så kommer de. Vi skal gå et skritt lenger og spørre om de kan patruljere området på kvelder der vær og temperatur lokker gjenger til fjæra.

-          Å bli tatt av politiet etter å ha gjort hærverk eller vist usømmelig adferd kan jo ikke være noe å hige etter, spør han. – Om jeg var ung så hadde jeg vel gjort mitt ytterste for å unngå å få en idiotisk anmerking på rullebladet mitt, sier han

Legg flasker og bokser samlet

-          La meg avslutte denne formiddagspraten med å si: «Om dere som er i Pettersenfjæra legger flasker og bokser på et samlet sted på gresset, så skal vi rydde det bort for dokker». Jeg tilfører for egen regning: Legg rask og avfall i avfallsboksene som står på begge sidene i gropa.