A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

Coop introMange finner god grunn til å feire sommeren med det været vi nå har. Våre strandområder er fulle av folk som slikker sol, bader og koser seg. Slik skal det være! Nå er det bare å håpe at dette fortsetter gjennom hele sommeren. Det nydelige været vises også på Extra`n vi har i Skonnertveien. Butikksjefen selv, Benny Ramberghaug, er strålende fornøyd når han forteller: - Det går svært mye grillmat nå, og vi har mer enn nok med å holde kjølediskene fulle.

Mai innleder grillsesongen

Mens de mest hardbarka «grillerne» nærmest griller året rundt, er det mai og godvær som setter startskuddet for grillsesongen. Det sies at andre lørdag i mai er årets første offisielle grilldag. Her i Trøndelag kan det nok variere med den værsituasjonen vi ofte har i mai, men nå er det juni og full sommer! Da er det grilltid her på Ranheim.

Grillmat er jo en perfekt middag når det er varmt og godt. Det kan gjøres raskt, men vil man kose seg litt ekstra med slekt og venner bruker vi gjerne litt lengre tid. Noen sverger til den gamle kulegrillen som fyres opp med kull eller briketter, andre har kastet seg på gassgrillen i ulike størrelser. Hva som gir mest kos skal vi la ligge her.

Kundene blir mer avanserte

Et besøk innom Benny på Coop Extra forteller meg at det selges grillmat som aldri før. – Vi merker at kundene våre blir stadig mer avanserte og kreative når det kommer til grilling. Det aller meste funger fortsatt helt utmerket å legge på grillen. Både kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker og frukt er utmerket for grilling.

-          Det er imidlertid fortsatt grillpølsen som er det mest populære. Den funger både som ventepølse og som hovedrett. Her kan man jo prøve seg fram med diverse tilbehør og salater for å gjøre grillpølsen mer spennende, sier Benny.

-          Hos oss merker vi en enorm økning i salget av grillmat. I prosent har vi økt med 49% i forhold til samme periode i fjor. Det er ingenting som tyder på at juni skal bli noe dårligere, fortsetter han. – Det er flere ting som påvirker grillsalget. Selv om det fint går an å tilberede maten på grillen utendørs for deretter å spise inne, er grillsalget svært væravhengig. I slutten av mai og i pinsa var det strålende vær, og det gikk veldig mye grillmat i denne perioden. I tillegg tror jeg nok at flere velger å spise hjemme nå i disse koronatidene, avslutter Benny Ramberhaug.