A+ A A-

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen

Olav intro

Olav Paulsen melder at Ranheim Bydels Museum må holde stengt ut året 2020.

Det er mange av dere som spør om ikke bydelsmuseet skal åpne snart. For mange er dette som mye annet et savn under pandemien som rir Ranheim, Norge og resten av verden. Nå har museets styre vedtatt at Ranheim Bydels Museum vil holde stengt ut 2020. Det er lite som tyder på at de gjeldende restriksjoner blir opphevet i høst. Til det er utviklingen fortsatt for negativ. Vi har tatt en prat med lederen for museet, Olav Paulsen:

Hvordan er situasjonen?

-          Det ser ikke ut for at den pågående koronaepidemien slipper taket, starter Olav.

-          Fortsatt gjelder kravet om at for et arrangement som åpent museum hos oss betyr maks 20 personer med minst en meters avstand. Med våre relativt trange lokaler vil vi ikke klare å overholde dette. Derfor besluttet styret den 30.08.at museet fortsatt skulle holdes stengt, i første omgang ut året.

-          Jeg beklager selvfølgelig at interesserte ikke kan ta turen innom oss på søndager, men her må vi sette helse og fare for smittespredning framfor å holde museet åpent. Nå holder vi stengt ut desember, og deretter får vi se an om restriksjonene blir lempet på, slik at vi kan åpne for våre besøkende igjen. Så snart det er klart for gjenåpning vil vi orienter om dette, ved e-post og annonsering, fortsetter Olav.

Museet taper penger, men tåler det

-          Besøkendes inngangspenger er blant de største inntektspostene for museet, så det at vi holder stengt betyr et stort inntektstap. - Vi har heldigvis for tiden en økonomi som tåler dette, avslutter Olav Paulsen.

Ikke årsmøte i 2020, men Årbok 2020 og kalender kommer

Årets årsmøte, som skulle vært avholdt i mars, er utsatt på ubestemt tid. Styret har besluttet at dette flyttes til 2021, slik at museet da avholder et «toårsmøte». Styrets medlemmer og andre tillitsvalgte utvider derfor sin funksjonstid med ett år som følge av dette.

Arbeidet med å utgi Årbok 2020 og Kalender 2021 går sin gang, og det ventes at disse er klare i månedsskiftet november/desember.