A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                          foto: Camilla Moe Rødven

foto PrudCamilla Moe Rødven som eier og driver Studio Prud i Amtmannsvinngen 1 (Olderdalen)  hadde en ide som hun nå setter ut i livet. I en god stund har Camilla vært opptatt med å ta bilder av foreslåtte personer som skal være med i utstillingen som starter på Flipper allerede tirsdag 20. oktober. Her er det bare å stige på for å se flotte bilder av noen av de som representerer RANHEIMSSJELA.

Hun flyttet til Ranheim for 20 år siden

Camilla forteller at hun flyttet til Ranheim for 20 år siden og la tidlig merke til den unike ånden her. – Arbeidersamfunnet, jeg merket praten med naboen over gjerdet, - og at alle kjente hverandre. Jeg ser fortsatt dugnadsånden, engasjementet og den positive innstillinga. Jeg ser de som setter i gang, de som bidrar og står på.

-          Det å møte vakre, unike og ekte mennesker er en del av jobben min. Små og store menneskers begivenheter blir fanget opp og tatt vare på. Jeg får lov til å bli litt kjent med, og delta, sier hun.

-          Og nettopp det har vært det eller fineste med prosjektet RANHEIMSSJELA. Å få oppleve hjertevarmen, ydmykheten og høre alle de gode historiene. Alle de jeg nå har portrettert har blitt anbefalt av noen som har lagt merke til innsatsen deres for og på Ranheim.

Nå har det blitt utstilling av dette

Ranheimsjela

Gunnar Gulberg, kanskje bedre kjent som Burus, er fortsatt en av de aktive  Ranheimssjælene.

Tirsdag 20. oktober klokka 17.00 åpnes utstillingen av disse menneskene som er blitt portrettert av Camilla i studioet hennes i Amtmannsvingen 1. Jeg tror vel med sikkerhet at jeg kan si at dette er folk som kan betraktes som ildsjeler og fortjener en plass i utstillingen RANHEIMSSJELA. Så langt jeg vet er også undertegnede med blant de som er portrettert. Jeg har ikke meldt meg selv, men sa ja til å bli tatt bilde av da jeg var foreslått av andre.

Utstillingen vil være tilgjengelig på Flipper i ca. 1 måned fra åpningsdagen den 20. oktober.

18 personer er portrettert

I denne utstillingen finner vi 18 personer som er portrettert av Camilla. – Disse 18 er nok ikke de eneste som burde ha vært med. Jeg er sikker på at det finnes flere som har fortjent en plass i dette galleriet. Disse andre som gjør frivillig arbeid og står på kan kanskje gi henne materiale til en ny utstilling med Ranheimssjela?

-          Jeg er blitt så inspirert, takknemlig og stolt over det arbeidet og innsatsen disse 18 har lagt ned. At jeg skulle være så heldig å fange denne idéen er bare så flott når jeg har møtte dem, snakket med dem og fått fotografere dem. Nå ønsker jeg Ranheimsavisas lesere og alle dere andre velkommen på utstillinga og Flipper. La meg avslutte med å si til dere som ønsker å bestille bord til åpningsdagen: Ta kontakt direkte med Flipper og merk bestillingen med «Ranheimssjela». Camilla gleder seg til å treffe dere alle på utstillingen.