A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                          foto: Marit Sørlie

Utstilling 1

Det var en fornøyd fotomester som tok imot gjestene på Flipper tirsdag den 20. oktober. Nå håper hun flere stikker innom for å se et utvalg av Ranheimssjelene.

Restaurant Flipper ute på Grilstad Marina hadde satt sine lokaler klar for Studio Prud og Camilla Moe Rødvens utstilling; «Ranheimssjela». Til åpningen klokka 17 var alle bildene på veggene. Fotografen selv, med sine nærmeste, ventet i spenning med hendene fulle av blomsterhilsener som takk for initiativet og utstillingen som handler om et viktig tema for alle bydeler, - den betydningsfulle frivilligheten. Utstillinga vil stå på Flipper til den 21. november. Stikk innom en tur for å se og for en liten matbit eller kaffe og bydelens beste vaffel.

Ikke så fullt som vi ventet

Ranheimsavisa var selvfølgelig på pletten i god tid før utstillingen åpnet. Camilla Moe Rødven ønsket alle velkommen og redegjorde for idéen hun hadde fått før hun startet portretteringen av folk som var forslått som kandidater til «Ranheimssjela».

Prud studio

Her i Amtmansvingen 1 holder Studio Prud til.

Hun har selv bodd på Ranheim i 20 år, men hadde allerede forstått at hun ikke kunne regne seg som ekte Ranheimsbygg med ei så kort botid i bygda. I løpet av disse tjue årene hadde hun lagt merke til nabopraten over hekkene, til driftige menn og kvinner som sto på i frivillighetens tjeneste og det mangfoldige arbeid de frivillige legger ned på ulike områder.

-          Dette må være noe helt unikt for Ranheim, sa hun. – Jeg har ikke bodd så mange steder, men jeg har da fulgt litt med på frivillighetsarbeidet i flere bydeler. Jeg tror vel ingen kan matche Ranheim, en bydel jeg også har blitt så uendelig glad i, fortsetter hun. – Så slo det meg at den enorme frivillige innsatsen måtte fram i lyset på en eller annen måte. Selv er jeg utdannet førskolelærer og fotograf med eget studio i Amtmannsvingen, så redskapen for å få til noe var så absolutt tilstede. Så ble det til at jeg søkte etter kandidater som fortjente denne "utmerkelsen" ved å være en representant i det jeg har benevnt som «Ranheimssjela». Det er disse personene dere vil treffe her på veggene i dag, avsluttet hun.

18 personer er med i denne utstillingen

Fra forskjellige hold er det kommet forslag på personer som burde vurderes som en del av bydelens sjel. Helt sikkert er det at det er flere enn 18 som har Ranheimssjela i seg og som viser denne flere ganger i uka. Folk i bydelen vet nok hvem de fleste er og som er representert på de 18 foroene som henger her.

Mange av dere vil sikkert savne noen i denne utstillingen. Jeg er selv overbevist om at det er en god del flere som hadde fortjent å være med. Slik ble det imidlertid nå og det skal vi takke Camilla og Studio Prud for. Camilla har gjort en formidabel innsats med dette og har nok fått med seg mange av de mest sentrale. Så skal det også sies at noen har takket nei til å være med.

Bjørn Øyangen var imponert

Bjrn og Camilla

Bjørn Øyangen var en av de som stakk innom for å se utstillingen på tirsdag. Her er han i samtale med Camilla Moe Rødven.

Bjørn Øyangen fra «Karamelltoppen» (gamle Gaute) hadde tatt med sin kone på utstillingen. Han var tydelig imponert over det han så og roste frivilligheten på Ranheim. – Det betyr så mye for et lokalsamfunn at det finnes folk som ønsker å ta et tak for andre til beste for Ranheim. Ideen til Studio Prud er fantastisk og kan utvikles også til andre områder som bør framheves, sier han. Denne skryten formidler han også til Camilla Moe Rødven som syns det var godt å høre.

Andre jeg møter på i lokalet, bl.a. Adresseavisens journalist Terje Svaan, er også imponert. Han slår av en lengre prat med meg og ber meg fortelle hva som er spesielt med miljøet i denne bydelen. Han virker tydelig begeistret og mener det bør komme en notis i Adressa også om denne utstillingen. Vi får vente og se om det skjer.

Kari Berg er en annen som er der for å se bildene. – Ja, her var det en del kjente fjes som jeg har igjen fra butikken på Grilstad, sier hun. – Jeg har jo sett navnet på flere av dere i både Adressa og Ranheimsavisa, sier hun og smiler. – Dere gjør en god jobb, noe jeg ser langs Ladestien, i fjæra bortenfor Hansbakkfjæra, på museet og på kirkegården, sier hun og fortsetter sin vandring i billedgalleriet.