A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen                  foto: Harald Walld\én

Harald W bilde

Rakettene fra Overvik var å se helt over til Leksvika. Her har Harald knipset fra området vedbreddebanen.

Vi kunne knapt ha fått det kaldere i bakgården på Extra Arena under første del av idrettslagets 120-års jubileum. Gradestokken viste ikke så mange minusgrader, men en iskald vind som kom fra alle kanter sørget for at de fleste som hadde møtt fram frøs. Selv var jeg dum nok til å gå uten hodeplagg og det gjorde ikke situasjonen bedre!

Jevn trafikk, men ikke så veldig mange

På området fristet fotballen og idrettslaget med varme pølser, drikke og store, blå bløtkakestykker. Smittevernet hadde alle tatt hensyn til og var ikledd ulike varianter av munnbind. Avstandene ble holdt, men man skulle gjerne sett at denne regelen ikke gjaldt i kulda. Her hadde vi nok hatt behov for å stå tettere på hverandre.

Ranheimspatriotens sjef, Kjell Ove Johnsen, hadde klokelig tatt på seg et godt hodeplagg, men hutret og frøs allikevel. – Selv den halvvarme pølsa jeg fikk av Thomas var ikke nok til at jeg fikk varmen i meg, sa han mens han gomlet på dagens største bløtkakestykke. Ranheimsavisas styreformann, Asbjørn Olsson, var også misfornøyd med kulden. I tillegg var hans ankepunkt at de ikke hadde en passede draktstørrelse for han på jubileumsdrakten! Harald Walldén var av samme mening, men her hadde fotballeder Frank trøstet han med at han fikk klemt seg inn i størrelse XL.

Det var den faste kjernen av lagets supportere som hadde funnet veien til arrangementet. Her var Thomas bak pølsedisken, Jarlfrid skar kakestykker av de fantastiske blå og hvite kakene de hadde fått fra Rosenborg Bakeri. Inne i kiosken fant vi også Fredrik som solgte jubileumsdrakter. Andre sørget for smittevernet og samtalte med oss besøkende.

Det ble en hyggelig, men kortvarig stund der nede på grunn av kulden. Vi måtte hjem for opptining før jubileumsfyrverkeriet fra Overvik ble sendt opp!

Fantastisk fyrverkeri

En gjengs mening under arrangementet ved banen var at det måtte settes av tid hjemme for å være i stand til å se fyrverkeriet som skulle sende til værs fra klokka 19.01. Tidspunktet var fastsatt etter lagets stiftelsesår i 1901.

Selv så vi det fantastiske fyrverkeriet fra balkongen. Derfra så vi folk som sto på brua over til kirka, flere biler som hadde tatt oppstilling i Ranheimsveien, på Presthus og flere andre steder.

Det ble som vi forventet et fyrverkeri av beste sort. Raketter som gikk høyt, som sprutet ut i de vakreste formasjoner og farger, hjerter og smilefjes. All ros til Lund Pyro for dette. Adresseavisen meldte at fyrverkeriet kunne sees fra flere steder i Trondheim sentrum, på Byåsen og andre bydeler. De haglet inn spørsmål til avisa om hva dette var? Avisa forklarte at det selvfølgelig var Ranheim Idrettslag som feiret sine 120 år. Slik skal et slikt jubileum feires for et idrettslag som samler og forener!