A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

spellkaran

Vi gleder oss til å møte Spællkaran igjen! Duoen består av Jan Morten Rotvik og Thomas Sandø.

RanheimsDansen har vært nedstengt siden februar 2020. Mange har savnet det å få møte andre, danse og klemme. Til helga blir alt dette mulig i Folkets Hus der RanheimsDansen slår til med sin «oppstartfest» etter koronaen. Gjør dere derfor klar til en «runde i støvet» lørdag 9. oktober. Dette kommer til å bli en av de triveligste kveldene på lenge, sier foreningens leder Kirsten Beate Saksvik.

SPÆLLKARAN slår an takten

Det er ingen ringere enn det kjente og kjære bandet Spællkaran som skal pirre dansefoten til dere denne lørdagen. Bandet har vært et trofast bekjentskap for de danseglade og festglade folka som besøker RanheimsDansen flotte dansekvelder. Heldigvis har Ranheim Folkets Hus et av byens største dansegulv, så her er det plass til mange dansende par på samme tid. Tidvis kan det imidlertid være trangt når musikken leveres som det Spællkaran gjør, men det er bare hyggelig og flott.

Dørene åpnes klokka 20.45. Musikken starter klokka 21.00 og holder det gående til 01.00. Det er naturligvis innlagt pauser i denne tiden. Pausene er et pusterom som gjerne benyttes til å prate med andre. Her treffer du både kjente og ukjente som gjerne slår av en prat med deg. En annen populær greie er å ta en karbis med ertestuing i B-salen. Her treffer du flere gode vitsefortellere og skrønemakere. Pausen i B-salen fører til mye strekk i lattermusklene og setter en ekstra spiss på kvelden.

I kiosken

I B-salen finner du også «Kiosken». Her får du kjøpt den kjente «Ranheims-karbisen» med tilbehør. Damene i kiosken tilbyr også snacks, varm og kald drikke. I motsetning til mange andre salgssteder ser gjerne kiosken og RanheimsDansen at du bruker «gammelpæng». Det er slett ikke penger som du har gjemt under madrassen eller i en safe. Det er penger som var mer enn vanlig før vi møtte Covid-19 og alt ble skummelt.

I likhet med landets organisasjonsliv er også RanheimsDansen avhengig av at skikkelige penger nå kommer i omløp igjen. Ved inngangen er det mulig å bruke vipps, men penger er minst like velkomment. Kveldens loddsalg funker best om du har med kontanter!

Det er rimelig å gå på en slik dansefest her på Ranheim. RanheimsDansen gir deg denne kvelden for kr. 150,- om du er medlem. Om du ikke er medlem koster det deg kun 200 kroner.

Ønsker du å bli medlem?

Ranheim øker sitt folketall fra dag til dag. Mange nye er kommet til i den tiden aktivitetene har vært nedstengt. Flere av dere har sikkert et ønske om å være tettere med gjennom et medlemskap. For 250 kroner i året kan du nå bli medlem av RanheimsDansen. Det vil ligge et innmeldingsskjema ved billettselgerne.

Følger FHI og Trondheim kommunes råd

Kirsten Beate forteller at de følger rådene som kommer fra FHI og kommunen. Det betyr at forsiktighetsreglene gjelder også for dette arrangementet. – Vi vil legge ut et ark der dere skriver navn og mobilnummer. Dette ligger også ved billettselgerens. Det er greit å ha en oversikt over hvem som er inne om det skulle skje noe. Så gjør vi disse kjente reglene gjeldende for denne dansekvelden også: «Hold deg hjemme hvis du er syk. Vask hendene. Varsle RanheimsDansen og dine nærkontakter selv hvis du skulle få påvist Corona etter festen.

-          Vi gleder oss voldsomt til å treffe dere igjen til dans og sosialt samvær med levende musikk, avslutter en dansesugen Kirstin Beate som fortsatt har ledig plass på ballkortet sitt!!