A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                       foto: tillatelse av Hanne Løberg Riege

Dagsland 1

Sigvart Dagsland ser fram til menighetens nyttårskonsert i januar. I dag starter billettsalget.

Torsdag 18. november går startskuddet for kjøp av billetter til menighetens nyttårskonsert den 13. januar 2022. Som tidligere bekjentgjort får vi et nytt besøk av Sigvart Dagsland med band. Dagsland besøkte oss sist i 2015 i en full Ranheim kirke. Flere av de som ønsket å overvære konserten måtte skuffet innfinne seg med at det ble tidlig utsolgt. Konserten begynner klokka 19.30.

Nå legges det ut 190 billetter som fås kjøpt gjennom Ticketmaster. Det blir altså mulig å kjøpe billetter gjennom Ticketmaster (www.ticketmaster.no) fra 18. november. Som dere forstår må man her være tidlig ute for å sikre seg billetter. Ingrid Almås, som også denne gang er den som står for arrangementet, forteller til Ranheimsavisa at prisen er uforandret siden sist. Billetten koster kr. 430,- og inkluderer de avgifter som Ticketmaster skal ha.

Gir oss gåsehud

I snart fire tiår har Sigvart Dagsland gitt landets befolkning gåsehud med sin klokkeklare og silkemyke stemme. I høst er han klar med sitt 22. album og legger ut på veien med nye låter, eldre låter og stein-gamle låter. En konsertopplevelse med Sigvart Dagsland er en unik begivenhet, og et møte med en artist som behersker publikumsrommet til det fulle. Med sin totale tilstedeværelse og uovertrufne stemme får publikum oppleve både sårbare og kraftfulle øyeblikk, samt store vokalprestasjoner.

Sigvart stiller med et skrått og tidvis gapskrattende blikk på tilværelsenes mange fasetter. Alltid med en dyp respekt for de bånd som binder artist og publikum sammen. Med seg på scenen har han to av sine faste musikere, keyboardist Torjus Vierli og trommeslager Jango Nilsen. Dette er en ypperlig anledning til å oppleve Sigvart sitt låtunivers i en intim og nær konsert. - Jeg elsker å holde konserter, fra de små og intime stedene til de store konserthusene. Jeg er veldig glad i variasjonen, og det er noe eget ved konsertene som gjør dem merkelig uforutsigbare.

Vi kan ha nøyaktig samme sanger på låtlisten fra den ene konserten til den andre, men noe med møtet scene/sal gjør dem likevel totalt forskjellige, både for oss på scenen og dem i salen. Så det publikum vil oppleve er en gjeng som er genuint glade i det vi gjør, og det håper vi smitter, forteller Sigvart.

Sigvart Dagsland

Dagsland har i mange år vært blant våre mest kjente artister. I løpet av hans artistliv har Dagsland utgitt 20 soloalbum og har solgt over en halv million plater. Tre ganger har han vært nominert til Spellmannspris klassen for pop. Han vant Spellmannsprisen i 1990 for det flott albumet «Alt eg såg». Han har også mottatt Prøysenprisen. Hva er det ellers å si om Dagsland? Han er fra Stavanger og vært med i mange framragende kor. Nå bor han i Bergen og er gift med musikeren Karoline Krüger. De har døtrene Sophie og Emma. Jeg kan vel legge til at han er fadder til Ari og Märta Louise datter, Emma Tallulah Behn. Sammen med prinsessen og Oslo Gospel Choir ga de i 2002 ut platen: «Det skjedde i de dager».

«Først til mølla»

Med 190 billetter til salgs regnes det med at de blir full kirke også denne gang. Det betyr at de som ønsker å overvære konserten torsdag den 13, januar må være raskt ute med sin bestilling.