A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

Olav intro

Bydelsmuseets styre har vedtatt å holde museets stengt etter regjeringens skjerpelse av koronareglene. 

Tirsdag kom regjeringen med nye tiltak for å begrense smittespredningen. Jeg tror det var et fornuftig grep av regjeringen, og at mange av disse tiltakene nå ble gitt i forskrift som innebærer påbud. Anbefalinger tolkes så forskjellig at de tar alt for mange lett på. For Ranheim Bydels Museum vil de nye påbudene ha den betydning at styret har valgt å holde museet stengt fra og med kommende søndag 12. desember.

Vi må følge påbudene

Styrets leder, Olav Paulsen, forteller til Ranheimsavisa at det blir umulig for museet å overholde de forskriftene som nå gjelder. – Det blir vanskelig å holde meteren, det vil være vanskelig å unngå mingling og det blir vanskelig for våre vaktlag å håndtere det som nå gjelder.

-          Slik situasjonen er nå er vi opptatt av å holde oss innenfor reglene. Vi vil så absolutt unngå at bydelsmuseet bidrar til spredning av smitte, at besøkende blir smittet og at vårt vertskap føler seg utrygge, sier Olav. – Samtidig er det vanskelig å se at vi klarer å overholde bestemmelsene om ikke å forlate stolen de besøkende har inntatt.

-          Våre lokaler er koselige i en normalsituasjon. Under denne pandemien og bestemmelsene om 1 meter avstand blir det mindre koselig. Det klarer vi simpelthen ikke.

Vi beklager dette

Olav sier at hele styret er enig i beslutningen. – Vi beklager samtidig at vi er nødt til å gå til dette. For oss som for dere, er det nå overordnet å være med på et nytt krafttak for å dempe presset på overbelastede sykehus og helsevesen. Er vi også med på å dempe farten i smittespredningen er det veldig bra. Så får vi se om det kan bli bedre tider over nyttår, avslutter Olav.

På museets dør

På bydelsmuseets dør vil du finne denne opplysnigen i forbindelse med stengingen: 

Museet er dessverre stengt f.o.m. 12.12.21.

På grunn av nye smitterestriksjoner gjeldende fra 09.12.21 ser vi oss nødt til å holde museet stengt fra 12.12.21 og inntil videre.

Dette beklager vi, og håper vi kan ønske våre gjester velkommen igjen så snart forholdene gjør det mulig.

Dersom det er ønske om å kjøpe Årbok 2021 eller kalenderen for 2022 kan dette skje på stedets butikker eller ved henvendelse til Astri Siim, tlf. 99306485 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi takker de som har besøkt oss i 2021, og håper på åpning en gang igjen i 2022.