A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen       foto: fra mannskoret

Damekoret Hedda

Damekoret Hedda er gjestekor under Ranheim Mannskors VÅRKONSERT

Et gledens budskap nådde Ranheimsavisa på tirsdag. Jostein Pettersen forteller at Ranheim Mannskor igjen vil stable på beina sin tradisjonelle Vårkonsert! Ikke siden 2019 har vi fått overvære denne livlige konserten, en konsert som gjør at det kribler og klør, - det er VÅR. Også denne gang har de med sine gjestekor som vil bidra til at dette blir en flott kveld i Folkets Hus.

Gjestekor av god kvalitet

Jostein Pettersen forteller til Ranheimsavisa at de denne gang har med tre gjestekor. – Det har lyktes oss å få med Stadsbygd Mandsangerforening, Damekoret Hedda og Trondheim Seniorkor. Det ligger mye rutine og mange øvelser bak hvert av disse korene. Spesielt morsomt syns jeg det er at vi har fått med et kor fra Stadbygda til denne konserten. Det finns ikke så mange opplysninger å finne om dette mannskoret på nettet, men jeg garanterer for at de presterer!

-          Damekoret Hedda har sitt utspring på Heimdal. Koret ble stiftet i 1969 og besto da av 7 damer. I dag kan de mønstre hele 37 spreke damer i koret. Eter det jeg vet så har de ukentlige øvelser og sosialt samvær. Dette er et kor som ikke er redd for musikalske utfordringer. De ønsker å være med oss på denne vårkonserten for å underholde og glede de som kommer for å overvære konserten, sier Jostein. – Koret har deltatt i NM med gode plasseringer. Jeg kan samtidig fortelle at i 2016 deltok de i en internasjonal konkurranse i Italia. Der presterte de så bra at de reiste hjem med ett gulldiplom i kofferten. Under dette korets sekvens får vi et gjensyn med de folkekjære dirigenten, Bjørn Sigurd Skjelbred. Bjørn Sigurd dirigerer også Reppe Blandakor, forteller Jostein.

En gammel kjenning

-         Jeg er glad for å fortelle deg at vi også denne gang har fått med oss Trondheim Seniorkor. Dette er et blandakor som har sin nedre aldersgrense på 60 år. Det er med andre ord voksne sangere som er med i dette koret. Korets dirigent heter Hilde Kristin Bøgh og dere faste pianist er Bjørn Willadsen. Koret har et mangfoldig og fengende repertoar. Trondheim Seniorkor er hyppige gjester på tilstelning for eldre i byens helse- og velferdssentre. De har heller ikke noe imot å være gjestekor hos oss, avslutter Jostein Pettersen.

Kaffe, kaker og utlodning

Plakat Vrkonsert Mannskpret

Ranheim Mannskor ønsker dere alle velkommen til vårkonsert ondag 4. mai.

Som seg hør og bør på en slik konsert blir det salg av kaffe og kaker. Det blir også mulighet for å kjøpe lodd under kveldens utlodning. Pettersen lover at det er flotte gevinster det skal knives om. Nå jeg spør han om kveldens repertoar svarer han at dette skal være en overraskelse. – Det jeg kan si er at det blir noe for enhver smak!

Arrangøren håper flere av dere finner veien til Folkets Hus onsdag den 4. mai klokka 19.00. Inngangsbilletten koster kun 100,- kroner. Det regnes med at det blir «stinn brakke» og mye applaus i Folkets Hus denne onsdagskvelden. Til å lede kveldens gjennomføring stiller de med krovert Knut Ivar Hermansen. Det er en mann med godt humør, og som prater med sin umiskjennelige Toten-dialekt.