A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 3794 1

Førstesiden i "Reppes Tidene" maner til kamp mot fislokta fra fabrikken!

Det er bare å glede seg til slutten av neste måned! Da slipper Bjørn Sigurd og Reppe Blandakor seg løs igjen etter en laaaaang pause under koronaen. Det betyr: «Løp og kjøp» billetter til korsang og moro på Fykenborg. Billetter kjøpes via Hoopla eller ved inngangen. Jeg fikk anledning til å være tilstede under en av de første øvelsene til konserten.

Vi har ventet lenge

Bjrn Sigurd

Bjørn Sigurd Skjelbred er kongen av Reppe. Samtidig har han gjennom flere år har vært korets dirigent. (Bildet er tatt tidligere)

Koret er allerede i gang når jeg ankommer Fykenborg på Reppe. Foran sin sprudlende dirigent Bjørn Sigurd Skjelbred står koret og klapper seg på lår i et stadig økende tempo. Det regner! Jeg lytter til det repertoar de skal framføre under denne konserten. Etter å ha overvært ca. 10 av korets siste framføringer, vil jeg tro at «Tidenes Reppe» kommer høyt oppe på listen av opplevelser med dette koret. I den første pausen får jeg tak i de to initiativtakerne for denne oppsettingen, Katrine og Kristin. Vi trekker ned i underetasjen for en prat.

-          Nå er vi bare glade over at pandemien er over, starter Katrine. – Dette har vært et savn siden samfunnet ble stengt ned og korøvelsen ble satt kraftig på vent. Vi har jo tidvis øvd litt digitalt, men det blir langt fra det samme som å møtes her på Fykenborg. Nå har vi nettopp gjennomført et korseminar over ei helg og fått kjenne på følelsen og stemningen når vi er sammen. Så har vi gått svanger med en idé om en oppsetting som handler om Reppe og Ranheim, sier hun.

-          Denne skulle vi hatt i 2020, men det gikk ikke, skyter Kristin inn. – Nå endelig er vi i gang og øver inn nye tekster og verbale innslag. Så er vi så heldige at vi har fått god hjelp av Rakel Sivertsen med tekster og regi. For oss har denne hjelpen vært helt avgjørende. Etter det jeg forstår er Rakel en Hommelviking som har mye humor og strategier å tilføre blandakoret på Reppe.

Livet på Reppe og Ranheim

Kristin fortsetter: - Vårt utgangspunkt for den forestillingen vi nå setter opp er saker og ting som handler om Reppe og Ranheim. Hele andre akt er inspirert av hendelser fra fabrikken og livet på Reppe-platået. Det er som sagt mye korsang, men vi har også fått med historier fra fabrikken. Plakaten vår viser også forsiden av avisa vår, «Tidenes Reppe». Avisa er ikke ment som en konkurrent til deg og Ranheimsavisa, sier hun og ler. Men flott er forsiden i «Tidenes Reppe». Hovedoppslaget er «Skråblikk på Ranheim før og nå». De er innom larmen og støyen fra fabrikken på nattestid, maner til kamp mot fislukta og har selvfølgelig en kraftfull værmelding. I følge den så ser det slik ut: «Været på Ranheim og Være samt dalstroka innafor. Det blir verre»!

-          Det er humor i det meste av det vi skal framføre, sier Katrine. – Vi vil gjennom forestillingen vise at folket i bydelen står sammen. Som vi har gjort i forberedelsene; stått sammen og drevet ting fram på dugnad. Akkurat det som vi føler at Ranheims-samfunnet har vært bygd på og fortsatt utvikles på.

Koret har behov for flere

IMG 3791 Katrine og Kristn

Kristin (th) og Katrine hadde planene om denne oppsetningen, Nå er de og resten av koret snart i mål.

Jeg bemerker at det synes som om koret er mindre nå enn da jeg besøkte dere før pandemien. – Du har rett i det, svarer Kristin. – Vi er litt færre nå enn det vi var før pandemien. Pandemien tok nok bort noen av våre sangere. Det var sikkert de som ble lei og mistet litt lyst når vi ikke møttes til øvelser og andre arrangement. Nå håper vi at vi igjen kan vokse.

Det er vel ikke alle som våger å ta skrittet for å bli korist i et slikt premiert kor som Reppe Blandakor, forsøker jeg meg med. Dere har jo hentet gull, sølv og heder fra flere internasjonale konkurranser. – Ja, kanskje det er en barriere. Svarer Katrine. – Nå er det ikke slik at vi bare søker etter «sølvstruper», sier hun og smiler. Det er bare å ta kontakt med oss så får Bjørn Sigurd og andre vurdere om du passer inn. For all del skal du ikke være redd for å ta kontakt med oss. Om du liker å synge så har du det samme utgangspunktet som oss andre i koret.

Husband med Jan Olav Stokke

-          Til denne oppsetningen har vi vært så heldige å få med Jan Olav Stokke med to musikkvenner til å bistå oss. Det gir hele forestillingen et løft. Vi er samkjørte, så dette vil toppe det hele, er Kristins lovnad. – Hele gjengen håper å fylle Fyjkenborg med hygge og latter etter pandemien.

Forestillingen er i to akter á 45 minutter. Det blir pause mellom aktene der publikum kan få kjøpt bakverk, kaffe og brus. Hver forestilling har plass til 90 personer, noe som betyr at det vil bli stor pågang hos Hoopla fra publikum fra hele bydelen.

Forestillingstider

Mer omtale av arrangementet kan du finne på Reppe Blandakors egen side: (beklager feil adresse i det som ble utlagt i dag). Riktig adresse er dette:

 

 . Her kan du også få kjøpt dine billetter.

Lørdag 29. oktober klokka 18.00 er det forestilling med etterfølgende fest med levende musikk. Prisen her er kr. 375,- - bar

Søndag 30. oktober klokka 15.00 er det familieforestilling. Prisene her er kr. 275,- for voksne – kr. 125,- for barn og honnør.

Tirsdag 1. november klokka 19.00 er det familieforestilling. Prisene her er kr. 275,- for voksne – kr. 125,- for barn og honnør.

Fredag 4. november klokka 19.00 er det forestilling og pubkveld. Her er prisen kr. 300,-. Kun for voksne.

Lørdag 5. november klokka 18.00 er det festforestilling med etterfølgende fest og dans til levende musikk. Her er prisen kr. 375,- - bar