A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen     foto: Dora3

Bettan 2Kan vi tenke oss et hyggeligere besøk i Ranheim kirke? Søndag 27. november kommer Elisabeth Andreassen (Bettan) og Are Hembre med sitt juleshow hit til Ranheim. Det er den første konserten de skal holde på sin trøndelagstur. Jeg har tatt en prat med Tor Schjølberg ved Dora3 om dette.

Så du forteller meg at vi får storfint besøk her på Ranheim i slutten av november? – Ja, jeg må vel si det, svarer Tor. – Når dere får besøk av selveste Bettan sammen med Are Hembre er det vel noe vi kan kalle storfint besøk. Når de i tillegg har med kapellmester Trond Hustad og Trio no Treble, så garanterer jeg for at dette blir noe som må høres. De skal på turne rundt om i Trøndelag med sitt første stopp hos dere på Ranheim, forteller han.

Kirketurné blir nå Juleturne

-          I fjor var dette en kirketurné pga. pandemien, og blir nå en juleturné med både kirker og kulturhus som spillesteder, fortsetter Tor Schjølberg. Responsen etter konsertene i 2021 var formidable. Jeg kan vel gjerne si; enorme. Det var ikke tvil om at de nærmest var forpliktet til å gjenta suksessen i 2022, slår han fast og virker rimelig glad for at de kommer til Trøndelag igjen.

Bettan er vel kjent av alle?

Det er vel ingen av de som er over 20 år som ikke vet hvem Bettan er? Med sin lange karriere er hun godt kjent. Hun har vunnet Eurovisjonen sammen med Hanne Krogh, spilt inn ei lang rekke album og reist landet rundt med ulike artister.

Hun har fylt kirker og konserthus med sine julekonserter i flere år. Vi ser at hun fortsatt er like vital og stemmen hennes synes bare å bli bedre og bedre.

Are Hembre

Are Hembre er bare 30 år. På tross av sin unge alder er han godt kjent og mye omtalt i Trøndelag, Allerede som 9-åring bestemte han seg for å bli sanger. «Å formidle ord og følelser til ettertanke, å lage gode opplevelser og spre glede. Det er det sang dreier seg om», har Are jobbet etter siden den gang. Han har etter hvert gjort suksess som formidler av tonekunst og sang. Så langt har han hentet inn åtte ulike priser og utmerkelser. Disse har han fått både for musikalske prestasjoner, men han har også gjort seg bemerket på andre arenaer. Han fikk i 2012 gründerprisen - «Señor Lyng» - for sitt engasjement i musikken og sin gründerånd.

Tor Schjølberg sier: - Du skal få høre at Bettan og Are sine stemmer sammen blir til gull! Det er bare å skaffe seg billetter til denne fantastiske julekonserten.

De andre medvirkende

Bettan 1Jeg ber Tor fortelle litt om de andre som vil medvirke under denne konserten. – Trio no Treble er i utradisjonell tro en trio med bratsj, cello og kontrabass! En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang. Trioen består at Lars Marius Hølås (bratsj), Eivind Rossbach Heier (cello) og Jostein Bolås Brødreskift (kontrabass).

Trio no Treble ble stiftet i 2017. De har spilt mange suksessfulle konserter i Trøndelagsregionen, rundt i Norge og i Serbia. I 2020 spilte de blant annet konserter i Ibsenhuset i Skien, Flekkefjord, Mandal og på Nordfjordeid. De har også vært festivaltrio på Festspillene Helgeland, samt spilt konserter i Kristiansund og på Operaen i Oslo.

Jeg må også ta med at trioen våren 2021 var scenemusikere under oppsettingen av Czardasfyrstinnen ved operaen i Kristiansund og operaen i Stjørdal. Kapellmester Trond Hustad, har vært fast samarbeidspartner med Are i mange år. Han har i tillegg akkompagnert et utall artister i hele landet. Han er en pianist av høy klasser, avslutter Tor Schjølberg ved Dora3,

Billetter

Konserten starter klokka 19.00 i Ranheim kirke. Billetter kan kjøpes på denne linken: https://doratre.hoopla.no/sales/event/4061933212. Billettene kjøpes gjennom hoopla.