A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 3881 flere

Flere små malerier var stilt ut like ved inngangen

Sist søndag var helt perfekt for å gå en tur som endte i Oransjeriet på Kulturtribunen. Her hadde de driftige damene i Ranheim Malerforening etablert sin årlige høstutstilling med medlemmenes mange og flotte verker. Det var dirkete inspirerende å se de vel 150 maleriene som var hengt opp for de besøkende.

Vi ble møtt i døra av to trivelige damer som ønsker oss velkommen. Hyggelig det også. Det ble fortalt at det var 15 av foreningens medlemmer som deltok på denne utstillingen med flere av sine verker. Jeg antar at det var et gjennomsnitt på 10 malerier fra hver utstiller.

Stor produksjon og flotte bilder

IMG 3885 hund

En av kunstnerne hadde foreviget denne hunden på ett av sine flotte kunstverk

Under vår vandring rundt om i utstillingen så vi at det var flere av utstillerne som hadde mange malerier som de hadde tatt med seg for visning og salg. Noen hadde abstrakt kunst, andre mer figurativt og atter noen hadde motiv fra Trondheim, hester, hunder og fugler.

Selvfølgelig kom vi i snakk med flere av utstillerne. De pratet villig om sin kunst og gleden de forbandt med å være med i malerforeningen og jobbe sammen med andre som hadde denne interessen.

Flere hadde solgt noe

Jeg fikk vel ikke inntrykk av at salget var enormt, men noen hadde solgt noe og andre hadde fått bestillinger. Men mest av alt var de veldig fornøyd med å få vist sin kunst gjennom denne utstillingen.

IMG 3882 figurer av Dolmen

Dolmen var representert med flere malerier og figuerene (på bildet) på utstillingen,

Det var ganske mange der da vi var i Oransjeriet. Ellen Dolmen fortalte oss at det hadde vært et jevnt kjør og mange som hadde vist stor interesse. – Det er jo veldig hyggelig å vise hva vi driver med, sier Ellen samtidig som hun legger til: - Det er jo mye av det som vises her som er riktig så bra.

Det er jeg så absolutt enig med henne i. Jeg har vel vært innom de årlige utstillingene til Ranheim Malerforening (unntatt under pandemien), og kan se at den enkeltes utvikling har vært enorm.

En kaffekopp ble det også

Inne på «kjøkkenet» hadde de rigget opp en liten kafé. Her var det både kaffe, saft og bakverk å få kjøpt. Det var veldig greit å kunne sette seg ned, prate litt om det vi hadde sett og at noen av utstillerne også satte seg ned for en prat.

Det hadde vær en jevn strøm av folk utover dagen fikk jeg vite i etterkant av utstillingen.

La meg avslutte med å takke damene i Ranheim Malerforening for en flott utstilling og godt arbeid!