A+ A A-

Julekonsert Reppe

tekst: Kjell A, Arntzen       foto: Reppe Blandakor

Det er ikke mer enn en god måned siden vi lot oss forlyste på Fykenborg av Reppe Blandakor. Koret hviler ikke lenge på laurbærene i disse førjulstider. Nå er det korets julekonserter som står på tapetet. Allerede lørdag 10. desember klokka 18.00 avvikles den første konserten. Den holdes i Trondheim frikirke i Brøsetveien.

Den neste konserten finner sted i Ranheim kirke tirsdag 13. desember. Det på selveste Lucia-dagen. Her starter konserten klokka 19.00. Alle dere som har vært på konsert i Ranheim kirke har fått oppleve av kirka er en helt utmerket konsertarena. Sist var det «Bettan» og Are som viste det. Nå er det altså bydelens eget superkor som er der.

Billetter kjøpes på Hoopla

Billetter til konsertene har ligget ute ei stund, men fortsatt er det billetter å få tak i. Konserten i frikirka finner dere på https://rbk.hoopla.no/sales/event/3943254056. Billettene til konserten i Ranheim kirke finner dere på https://rbk.hoopla.no/sales/event/3032827443

Koret er klar for konserter

Reppe Blandakor 1Marit Harbak forteller til Ranheimsavisa: - Nå er vi inne i oppkjøringen med øvelser så vi er topp konsentrert til våre tradisjonelle julekonsertene. Bjørn Sigurd er i form og koret i form! Så skal vi pynte oss selv og kirkene for å komme i den rette stemningen slik at vi kan gi de besøkende en stemningsfull opplevelse med det glade julebudskap. Så skal vi heller ikke bryte tradisjonen med at det blir flerstemt korsang både i Frikirken og i Ranheim kirke, sier hun med et smil. Vi byr på kjente og kjære julesanger, noen mindre kjente og noen nye sanger.

-          Jeg har lyst til å røpe at vi har en ny sang i år. Den heter «Adventvise» og er skrevet av Trondheimsmusikeren Karsten Skarphol. Karsten står for melodien og teksten har Karsten og Jarle Mogård skrevet sammen. Sangen er videre arrangert for kor av Maciej Karepinski. Både Karsten og Jarle gleder seg stort til å høre sin egen sang framført av Reppe Blandakor.

Hva får vi høre?

Jeg lurer meg frampå med et spørsmål til Marit: - «Hva er det vi kommer til å få høre under disse konsertene»? – Med forbehold kan jeg fortelle deg at foruten den nye «Adventvise» vil vi blant flere synge; Glade Jul, Når hele himmelen faller ned, From a Distance, En stjerne skinner i natt, Gå inte forbi, I denna natt blir vârlden ny, Har du fyr, Christmas Lullaby og noen til. Den siste er selvfølgelig «Deilig er jorden», forteller hun. – Jeg vil tro at både du og de andre som er på en av våre julekonserter vil få ei fin stund sammen med oss.

Det er jeg ikke i den minste tvil om. Reppe Blandakor er en fryd for øret og en berikelse for hele kor-Norge. Så her er det bare å skaffe seg billetter!