A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 3957 publikum

 

En godt besatt Ranheim kirke hadde det triveleig under Reppe Blandakors julekonsert i går kveld

Nok en gang fikk vi oppleve en topp julekonsert med Reppe Blandakor. Ranheim kirke var nesten fylt opp da vi ble ønsket velkommen til julekonsert i kirka. Jeg skrev før konserten at Bjørn Sigurd og koret var i form. Det var noe de viste tirsdag kveld.

Det startet så flott med Anne Grete Preus sin nydelige «Når himmelen faller ned». Framføringen høstet fortjent applaus, en applaus som ble gitt etter hvert nummer koret sang.

Det ble framført sanger av svenske og flere norske tekstforfatter. Noen med herlige trompettoner fra Alf Viktor Larsens instrument.

Mye fin julesang og musikk

Trygve Hoff fikk fortjent framført sin Nordnorsk julesalme av bydelens flotte blandakor. Hoff står for både tekst og melodi til denne vakre sangen som starter så nordnorsk som den kan bli; «Velsigna du dag over fjordan» og mitt «Nordlandshjerte» var med.

Kvinnekor

IMG 3964 kv kor

De skal nok ikke løsrive seg fra blandakoret, men de klarte seg veldig bra også som kvinnekor

Under konserten fikk vi høre at det ikke nødvendigvis bare er et blandakor som kommer fra Fykenborg. Vi fikk ta del i et kvinnelig kor av jenter/damer i koret. «Jag ser dig» satt som et skudd. «Jag såg dig, och sen den dagen jag endast dig i världen ser …» fikk selvfølgelig publikum til å klappe.

Publikum ble med

Som seg hør og bør under en julekonsert inviteres publikum til å være med. Dette opplevde vi også under Are og Bettans julekonsert i kirka. Skal det bli en fullskala julekonsert må tilhørerne også få være med.

Vi sang «Deilig er den himmel blå» og «Julekveldsvise», med stjerna du ser over taket der a Jordmor-Matja bor. Etter allsangen var koret og Bjørn Sigurd høflig nok til å takke publikum for innsatsen.

Har du fyr?

Vi har tidligere hørt Ola Bremnes` vise «Har du fyr» i Ranheim kirke. Det var med selveste Hekla Stålstrenga under en av menighetens nyttårskonserter for år tilbake. Gjenhøret med visa var godt og hjertelig. Reppe Blandakor behersker det meste.

Fra tilhørerbenken merket jeg meg at mange i kirkerommet sang med. Det er en tekst og melodi som frister til deltakelse.

Adventvise

IMG 3966 Bjrn Sigurd

Som vanlig var korets mangeårige dirigent og humørspreder, Bjørn Sigurd Skjelbred, i strålende form.

Det var urframføring av «Adventvisa». Musikken er laget av Trondheimsmusikeren Karsten Skarphol. Karsten har sammen med Jarle Mogård laget teksten. Vi fikk opplyst av korets toastmaster at sangen er arrangert for kor av Maciej Karpinski. 

Til denne framføringen er å si: - Utrolig bra tekst og melodi. Sikkert ei vise som vil være et fast nummer i Reppe Blandakors neste julekonsert. Det fortjener den!

Takk til Reppe Blandakor som nok en gang gjorde en konsert levende for oss.