A+ A A-

Trøndere og fotball

tekst: Per Svendsen

Midtsj

Den siste trønderen som har forlatt Rosenborg er Fredrik Midtsjø. Nå er det få igjen på byens flaggskip.

I Adresseavisen ble vi for få dager siden kjent med to ulike historier fra trønderfotballen: « Dette RBK-laget var helt trønderfritt». «Skal du se trøndere spille toppfotball, kom til Ranheim». På Ranheim møter du et lag som består av trøndere. Selv finnmarkingen Mats Reginiussen er blitt trønder etter mange år her på Ranheim.

Les mer: Trøndere og fotball

Kongsvinger kommer på søndag

tekst: Kjell Arntzen

kongsvingerVi ser fram til søndag med optimisme! Det er ingen lett motstander som kommer hit til EXTRA Arena. Motstander er fjorårets cupfinalist Kongsvinger, et lag som riktignok ble slått hele 4-0 av et annet Trondheimslag i finalen. Nå kjemper Kongsvinger en iherdig kamp for å unngå nedrykk og kvalifisering for fortsatt spill i OBOS-ligaen.  Per dato står de nærmest likt med Åsane med 23 poeng. Fredrikstad på kvalifiseringsplassen har 16 poeng og de to som nå ligger på nedrykksplassene (Elverum og Arendal) har 15 og 14 poeng. Med søndagens kamp er det 9 kamper igjen og hvert poeng teller, både for Kongsvinger og Ranheim.

Les mer: Kongsvinger kommer på søndag

Lørdag er det klart for høstens fotballfest

tekst og foto: Kjell Arntzen

Fotballpublikum

Lørdag bør vi kunne fylle tribunen på EXTRA Arena

Førstkommende lørdag kommer kampen vi alle har ventet på. Større kamp i trøndersk fotball finnes ikke. Her får vi vår egen variant av El Clásico, oppgjøret mellom Ranheim og Levanger. Dette er et nabooppgjør med den samme nerven som det er El Clásico-originalen, Real Madrid vs Barcelona. Det er en fotballfest som skapes i et knakende godt samarbeid mellom næringslivet, privatpersoner og Ranheim Toppfotball. Kampen fortjener fulle tribuner og stor stemning. Etter to Ranheimstap på rad kommer denne kampen som bestilt. Tapene hevnes mot Levanger og med deg og meg på tribunen!

Bestill billett her: https://ranheim.ticketco.no/ranheim_il__levanger_fk

Les mer: Lørdag er det klart for høstens fotballfest

Ei stor helg for RANHEIM

tekst og foto: Kjell Arntzen

RIL logoNår jeg laget en overskrift som sier noe om ei «stor» helg for Ranheim så bruset det selvfølgelig av entusiasme i blod og hode. Det takket være den utrolige forestillingen våre fotballgutter presterte på Aspmyra i Bodø. Tre ganger lå de under, tre ganger reduserte de og kom ajour. Måten de gjorde det på var enormt imponerende. Ved nær på tre minutter av den tillagte tiden var Mats Reginiussen på farten og satte inn det fortjente tredjemålet og sikret ett poeng mot serielederen. Nå har Ranheim tatt fire av seks poeng mot laget som trolig blir seriemester og rykker opp! Det er bare å slå fast; vi har et godt lag her på Ranheim! Det håper vi også vises på neste hjemmekamp mot Tromsdalen.

Les mer: Ei stor helg for RANHEIM

For 50 år siden

tekst og foto: Kjell Arntzen

Ernst Larsen

Det som omtales i denne artikkelen er fra perioden etter Ernst "Kruska" Larsen.

Det er nok mange av våre lesere som ikke kjenner til 1,57,0. Hva i alle verden er det overskriften forsøker å fortelle? Kan det være en verdensrekord Jan Egil Storholt eller Ard Schenk hadde på 1500 meter på skøyter på 1970-tallet? Nei, det er ikke det. Ingen av dem noterte denne tiden. Det var det imidlertid noen juniorer fra Ranheim Idrettslag som gjorde i friidretts-NM i 1967. Tiden ga bronsemedalje i seniorenes NM på 1000 meter stafett og var mer enn god nok til å bli notert som Nordisk junior-rekord! Tiden de oppnådde var nemlig 2 tideler bedre enn Helsingin KV´s rekord fra 1964. Dette måtte på en eller annen måte markeres og Ranheimsavisa ble invitert.

Les mer: For 50 år siden

Det går faktisk å tape 2-0 hjemme!

av. Kjell Arntzen

Selv med et konstant press gjennom hele 1. omgang hvor jeg telte 9-1 i målsjanser sto det 0-1 ved pause. Ganske så ufattelig at det går an. Etter 34 minutter fikk gjestene et noe lettkjøpt straffespark som Monuir Bemmoussa satte inn. Her var den ellers så gode Even Barli både uheldig og noe fomlete. Straffen var greit idømt den, men burde vært unngått. Lagene gikk til pause med en høyst ufortjent ledelse til Florø.

Les mer: Det går faktisk å tape 2-0 hjemme!