A+ A A-

Lørdag er det klart for høstens fotballfest

tekst og foto: Kjell Arntzen

Fotballpublikum

Lørdag bør vi kunne fylle tribunen på EXTRA Arena

Førstkommende lørdag kommer kampen vi alle har ventet på. Større kamp i trøndersk fotball finnes ikke. Her får vi vår egen variant av El Clásico, oppgjøret mellom Ranheim og Levanger. Dette er et nabooppgjør med den samme nerven som det er El Clásico-originalen, Real Madrid vs Barcelona. Det er en fotballfest som skapes i et knakende godt samarbeid mellom næringslivet, privatpersoner og Ranheim Toppfotball. Kampen fortjener fulle tribuner og stor stemning. Etter to Ranheimstap på rad kommer denne kampen som bestilt. Tapene hevnes mot Levanger og med deg og meg på tribunen!

Bestill billett her: https://ranheim.ticketco.no/ranheim_il__levanger_fk

Les mer: Lørdag er det klart for høstens fotballfest

Ei stor helg for RANHEIM

tekst og foto: Kjell Arntzen

RIL logoNår jeg laget en overskrift som sier noe om ei «stor» helg for Ranheim så bruset det selvfølgelig av entusiasme i blod og hode. Det takket være den utrolige forestillingen våre fotballgutter presterte på Aspmyra i Bodø. Tre ganger lå de under, tre ganger reduserte de og kom ajour. Måten de gjorde det på var enormt imponerende. Ved nær på tre minutter av den tillagte tiden var Mats Reginiussen på farten og satte inn det fortjente tredjemålet og sikret ett poeng mot serielederen. Nå har Ranheim tatt fire av seks poeng mot laget som trolig blir seriemester og rykker opp! Det er bare å slå fast; vi har et godt lag her på Ranheim! Det håper vi også vises på neste hjemmekamp mot Tromsdalen.

Les mer: Ei stor helg for RANHEIM

For 50 år siden

tekst og foto: Kjell Arntzen

Ernst Larsen

Det som omtales i denne artikkelen er fra perioden etter Ernst "Kruska" Larsen.

Det er nok mange av våre lesere som ikke kjenner til 1,57,0. Hva i alle verden er det overskriften forsøker å fortelle? Kan det være en verdensrekord Jan Egil Storholt eller Ard Schenk hadde på 1500 meter på skøyter på 1970-tallet? Nei, det er ikke det. Ingen av dem noterte denne tiden. Det var det imidlertid noen juniorer fra Ranheim Idrettslag som gjorde i friidretts-NM i 1967. Tiden ga bronsemedalje i seniorenes NM på 1000 meter stafett og var mer enn god nok til å bli notert som Nordisk junior-rekord! Tiden de oppnådde var nemlig 2 tideler bedre enn Helsingin KV´s rekord fra 1964. Dette måtte på en eller annen måte markeres og Ranheimsavisa ble invitert.

Les mer: For 50 år siden

Det går faktisk å tape 2-0 hjemme!

av. Kjell Arntzen

Selv med et konstant press gjennom hele 1. omgang hvor jeg telte 9-1 i målsjanser sto det 0-1 ved pause. Ganske så ufattelig at det går an. Etter 34 minutter fikk gjestene et noe lettkjøpt straffespark som Monuir Bemmoussa satte inn. Her var den ellers så gode Even Barli både uheldig og noe fomlete. Straffen var greit idømt den, men burde vært unngått. Lagene gikk til pause med en høyst ufortjent ledelse til Florø.

Les mer: Det går faktisk å tape 2-0 hjemme!

Ranheim vant 2-1

fra: Bodø Nu

Ranheimsavisa var dessverre forhindret fra å være tilstede under toppkampen mot Bodø/Glimt. Så viste det seg at vårt fravær ikke hadde det minste å si for utfallet av kampen! Ranheim vant nok en gang over ett av de lagene som er forhåndsomtalt som de klart  beste i årets OBOS-liga, Bodø/Glimt og Start. Start ble sendt hjem med tap. Nå var det Bodø/Glimt som måtte reise hjem til Bodø med tap. Vi er dermed oppe på andre plass og står med 24 poeng etter 11 kamper. Kun 9 poeng er tapt på disse kampene! Ranheim er det eneste laget som kun har tapt 1 av de 11 kampene som er spilt så langt. Tapet mot Tromsdalen 3-2, etter at vi ledet 0-2 ,virker i dag uvirkelig og unødvendig. Siden vi ikke var tilstede på EXTRA Arena i kveld, «stjeler» vi referat fra Bodø Nu. Bodø Nu er en nettavis for Bodø og omegn. Vi får vel si at dette er mer nøytralt enn om vi skulle ha referert selv? Så over til Bodø Nu:

Les mer: Ranheim vant 2-1

Over og ut i cupen, men vi kommer igjen!

av: Kjell Arntzen

Det ble en sur fornøyelse for de vel 300 som hadde funnet veien til EXTRA Arena i kveld. Fra 4 til 6 grader viste temperaturmåleren, og sammen med en sur vind ble det ikke noen fornøyelse å sitte på tribunen. Det gjorde ikke situasjonen bedre da gjestene fra Kristiansund banket inn to mål bak Even Barli. Jeg skal ikke dømme noen for disse målene, men de så nokså unødvendige ut fra tribuneplass.

Det er ikke ren patriotisme når jeg sier at Ranheim kjørte store deler av kampen. Dessverre var vi sørgelig ineffektive foran Kristiansunds mål. Det hadde faktisk ikke vært noe å si på om hjemmelaget hadde scoret både ett, to og tre mål.

Les mer: Over og ut i cupen, men vi kommer igjen!