A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                  foto: Arne Strand

Det er ikke til å legge skjul på at vi har vært for få på tribunene fram til nå. Selv i de siste sesongene hvor Ranheim har kjempet i teten har vi vært for få. Rundt 500 på DNB-Arena er for lite sett i lys av lagets prestasjoner og bydelens størrelse. Et normalt, men beskjedent tilskuerantall skulle ha vært 1.500 i snitt. Nå nøyer laget seg med å starte en kampanje som skal friste deg til å være med laget i sesongen 2015. Kampanjens mål er å få over 1.000 tilskuere på hjemmekampene på stadion.

Vi må få med familiene, barn og unge

Klubbens nye daglige leder, Ivar A. Sandvik, er klar på hva han ønsker. – Vi må først bygge tillit og entusiasme internt i klubben. Topp og bredde hånd i hånd!     Det er grunnleggende for oss at vi har alle med på laget. Det har vært  for stor avstand  mellom A-laget og bredden, men den skal reduseres! Jeg er nesten beskjemmet over at vi ikke har gjort A-spillerne mer kjent blant de yngre. Det er ikke helt greit at veldig mange på aldersbestemte lag ikke kjenner navnene på mer enn to-tre på A-laget. Vi kjenner jo de fleste Rosenborg-spillerne, spillerne på Arsenal, Manchesterlagene, Tottenham osv. Hvorfor kjenner vi da ikke navnet på Ranheims spillere, undrer Ivar?

Nå skal det bli faddere

-       Vi skal nå sørge for at hvert aldersbestemt lag skal få 2-3 faddere fra A-stallen. I første omgang skal fadderne delta på noen treninger. Regner med at det blir en trening nå på våren og likeså til høsten. I tillegg skal A-stallguttene har et særs ansvar med å holde kontakt med «sitt» breddelag inn mot A-laget og oss på klubbhuset. De skal se sitt «fadderlag» på kamper og de skal invitere «sine» spillere og spillernes foresatte inn til samling før kamp. Denne samlingen skal også være forbundet med en enkel servering, fortsetter Ivar.

-       Vi har jo alle sett Real Madrid, Barceolona, Manchester United og andre storlag defilere med barn og unge før kampene blåses i gang. Ja, selv Rosenborg defilerer naturligvis slik. Det skal vi gjøre her på Ranheim også! Vårt ønske er at vi ved hver hjemmekamp lar spillere fra de aldersbestemte lag defilere i drakter sammen med A-laget ut på banen.

En kveld med hovedtrener Trond

Det er også planer om et tettere forhold mellom våre breddespillere i alderen 13 – 16 år og A-laget. Som alt annet vi har nevnt gjelder dette både jenter og gutter. Et av de treffene som må virke inspirerende og motiverende for spillere i disse aldersgruppene, må være en fotballkveld med hovedtrener Trond Nordsteien. Dette vil bli en stor motivasjonskveld for de unge. Denne samlingen er planlagt gjennomført allerede nå i mars. Her vil de aktuelle lagene og deres foresatte bli invitert. Jeg tror dette kan være et nyttig tiltak i arbeidet med et styrket fellesskap og den generelle interessen for A-lag og breddelag her på Ranheim.

Første hjemmekamp i 2015

Ranheim har i skrivende stund gjennomført en solid treningskamp mot Aalesund i Ålesund. Dette ble en solid gjennomkjøring med seier på hele 3-1. Nå skal vi ikke legge alt for stor vekt på resultatet, men vi noterer det som en bekreftelse på at Ranheim vil score mål i år også, både borte og hjemme!

1.divisjon vil i år hete «Obos-serien». Ranheim åpner med bortekamp mot Kristiansund, et lag som trolig blir en av våre nærmeste konkurrenter denne sesongen. Kampen spilles 2.påskedag, 6. april. Lagets første hjemmekamp går søndag 12. april på DNB-Arena. Her er det Sandnes Ulf som er motstander. Sandnes Ulf blir sikkert ei lei nøtt, men denne kampen skal vi vinne!

Det som nå gjelder er å sikte inn mot første hjemmekamp. Inviter med alle de du kommer i kontakt med til kamp. Det er et av fjorårets Tippeserielag vi møter. Det i seg selv må klare å fylle tribunene i parken.