A+ A A-

av: Kjell Arntzen

RIL logoDet ble vel en nordisk landskamp i friidrett som Norge ikke hang helt med på. Det ble imidlertid satt norsk seniorrekord på 400 meteren av Karsten Warholm fra Dimna. Warholm løp inn til sterke 47,25. Stavhopperen Eirik Dolve, Frei, satte juniorrekord med 5,45 meter. I herreklassen endte Norge sist. For jentene ble det nest sisteplass. Kanskje et samlet resultat som var noe under det vi hadde forventet? Det skal sies at Sveriges ungdommer er veldig gode i nær alle øvelser, og finnene ligger heller ikke langt bak. For våre utøvere gir vi godkjent for innsatsen i denne tøffe landskampen.

Jonas løp en bra 200 meter

Jonas Grønnhaug løp 200 meteren på 21,66. Det ble en tid som var noe svakere enn hans personlige rekord, men ikke langt fra. Jonathan Åstrand fra Finland vant distansen på utmerkede 21,10. På 4x200 meter stafett tok Jonas og resten av guttene på laget tredjeplassen med tiden 1.25,77.

Våre stavhoppere Odd Eiken og Ida Beathe Østhus gjorde sine saker omtrent som forventet. Vi hadde vel et ørlite håp om at Odd skulle komme seg nær 5,10, men den gang ei. Odd klarte 4,95 som er 5 cm. under hans egen personlige rekord. Ida Beathe klarte 4,95. Det er også 5 cm. under hennes egen rekord.

Herreklassen ble vunnet av Sverige med hele 146 poeng. De var 31 poeng foran Finland på andre plass. Norge endte som sagt nest sist med sine 106 poeng, 40 poeng bak Sverige. Her ble kombinasjonslaget Danmark/Island sist med 80 poeng.

I jenteklassen ble det også seier til Sverige. Her fikk de 126,5 poeng. Danmark/Island tok 2.plassen med 118,5 poeng. Det ble en tett kamp mellom Danmark/Island og Finland som endte på 117 poeng. Norge oppnådde 98 poeng.

Det ble sikkert en fin opplevelse for våre utøvere som sikkert vil komme sterkere tilbake utover sesongen. Takk for innsatsen!