A+ A A-

av: Kjell Arntzen                   foto: Ole-Petter Holmvassdal

ranheimstafetten2Lørdag 14. mars er Ranheim Skiklubb igjen klar med Ranheimstafetten. Denne gang er det naturligvis «Ranheimstafetten 2015» det er snakk om. Denne stafetten er arrangert i mange år, men det er først i år dette arrangementet finner sted i det mer snøsikre området ved Granåsen. Sprintstafetten er for utøvere i aldersgruppen 8-16 år. Første start er klokka 12.00 så man trenger slett ikke stå opp grytidlig denne lørdagen, men tidlig nok til å prøve ski og glid. En fin dag i Granåsen blir det uansett hvordan det går med den enkelte utøver. Oppmøtet i er Arenabygget i Granåsen Skistadion.

Den driftige skiklubben har stor deltakelse på denne stafetten. Årlig deltar et sted mellom 3 og 400 glade skiløpere med glød og iver. De unge utøverne ser alltid fram til dette arrangementet, kanskje særlig i år når de får prøve seg i løypene der stjernene bruker å boltre seg. Fasilitetene i Granåsen er naturlig nok noe bedre enn i Bratsberg, bl.a. når det gjelder servering. I år vil de få benytte det store serveringsteltet som brukes under torsdagens World Cup-arrangement for verdenseliten.

Alle etapper i fristil

ranheimstafettenI stafetten er det fristil som gjelder. Det gjelder alle etapper. Gutter og jenter i alderen 8-10 år går hver to etapper à 500 meter. Det samme gjør gutter og jenter i alderen 11 og 12 år. Hvert lag består av to utøvere og det blir altså to etapper på 500 meter to ganger. Spennende og fartsfylt. Alle lagene i de ulike aldersklassene består av 2 utøvere.

Når vi kommer til aldersgruppen 13-14 år er det fortsatt 2-mannslag som gjelder. Her er det imidlertid 3 etapper. Hver etappe er på 500 meter som gås av hver utøver tre ganger. Klassen med gutter og jenter i alderen 15 og 16 år går også tre etapper, men i en noe lengre løype. Her er løypa lagt til 800 meter som gås tre ganger av hver utøver.

Junior – gutter og jenter

omfatter aldersgruppe 17-20 år. Utøverne går 3 etapper hver på 1.000 meter. Her er det naturligvis vi finner de raskeste og det ventes tøff kniving om de gjeveste plassene.

Det tillates i alle klasser at det stilles mikslag, dvs. jente og gutt. Det en skal huske er at mikslag stiller i gutteklassen. Lagsammensetningen opplyses samtidig som deltakerne leverer sin påmelding.

Påmeldingsfrist og etteranmelding

Påmeldingsfristen er allerede onsdag den 11. mars klokka 23.00. Påmeldingen skjer til SportsAdmin via påmeldingsansvarlig i din klubb. Det gis også tillatelse til etteranmelding med siste frist på renndagen klokka 10.00 om det er ledige plasser. Ønsker dere å melde dere på mellom 12. mars og renndagen den 14. mars, så sender dere påmelding til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  Det er dobbel startkontingent ved etteranmelding.

Parkering

De fleste fra Ranheim vil nok bruke egen bil for å komme seg til Granåsen. Da kan det være godt å vite at anlegget har en stor og grei parkeringsplass, Granåsen Parkering. Parkeringsavgiften denne dagen er kr. 50,-.