A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Ranheimsavisa

petter

Petter Northug jr. var en ivrig deltaker i 2014. Spørsmålet er; kommer han til start også denne gang? Det hadde vært moro for noen av dere å kunne måle krefter mot "supermannen"?

Endelig er søndagen her. Søndagen med Ranheim Skiklubbs arrangement av motbakke- og mosjonsløpet Ranheim til topps! I år er det høyst usikkert om Petter stiller. Inntil nå har vi ikke fått noen påmelding fra han. "Ranheim til Topps" vil gå uansette og de store trekkplastrene denne gang er hver enkelt av dere som stiller til start. Som tidligere er det flere klasser. De fleste starter fra Ranheim friidrettshall. Det er konkurranseklassene og trimklassen uten tidtaking. Fra Tjønnstuggu starter klassene for trimmere i alle årsklasser.

LANG LØYPE

De som deltar i lang løype løper 6 km. og stiger 430 høydemeter fra Ranheim Friidrettshall til målgang på Solemsvåttan. De klassene som starter her er gutter og jenter i alderen 12-15 år, menn og kvinner junior, menn og kvinner senior. Disse klassene starter fra klokka 12.00.

Trimklassene for de som løper på tid og uten tidtaking har fri start mellom klokka 10.00 og 11.00. Guri Holmvassdal forteller til Ranheimsavisa at alt skiftetøy blir fraktet fra friidrettshallen og opp til Tjønnstuggu.

Startkontingenten er pr. dato kr. 150,- for de som startet fra friidrettshallen. Ved etteranmelding ved start (mellom klokka 09.30 og 10.30) er startkontingenten kr. 200,-.

KORT LØYPE

Kort løype er på 1,5 km og stiger hele 200 meter fra startpunktet ved Tjønnstuggu. Her starter gutter og jenter i aldersgruppene 0 til 12 år klokka 12.00 og trim uten tidtaking med fri start, mellom klokka 10.00 og 11.00. Det er ventet stor deltakelse også blant våre unge med familier. Startkontingenten for de som starter fra Tjønnstuggu er kr. 50,-. Ved etteranmelding ved start må det betales kr. 75,-.

Påmelding innen lørdag 26. september klokka 18.00 til www.ranheimskiklubb.no.

PREMIERINGER

Som vanlig løpes det om premier i dette motbakkeløpet. Det er satt opp kr. 1.000 i spurtpris for beste kvinne og herre i Reppekrysset. Beste kvinne og herre ved målgang på Solemsvåttan premieres og selvfølgelig er det klassepremier ved målgang.

Det er også full premiering for alle til og med klassen med 11-åringer. I tillegg kan nevnes at det som vanlig er mange uttrekningspremier i alle klasser.

LØYPEREKORDER

Vttan trnet intro

Målgang er som vanlig på toppen av Solemsvåttan

Det er den mer kjente skiløperen Didrik Tønseth som er innehaver av løyperekorden for herre. Didrik var bare 17 år da han løp inn til tiden 23.49 i 2008. Løypa var noe kortere i 2008 enn den er i dag. Kanskje ligger det her an for en ny rekord?

I kvinneklassen er det Anne Nevin som har rekorden. Den ble satt i 2013 på gode 27,25. Det var i en noe lengre løype enn den Didrik satte sin rekord i. Også her er det mulig å sette ny løyperekord. Hva med de godt trente Ranheimsjentene Kari Kirkvold og Stina Mostervik. Kan vi sette et utropstegn bak disses navn?

ETTER LØPET

Etter løpet er det premieutdeling og kaffe/saft i Tjønnstuggu. Dette er gjerne en fin stund for små og store deltakere. Her får de sine velfortjente premier, de får spenningen under trekningen av «uttrekningspremiene» og de får kose seg med mat og drikke. Så forekommer det vel at de blir møtte med noe jubel?