A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Ranheim Skiklubb

til topps northug2Som håpet dukket Petter Northug opp til årets utgave av skiklubbens «Ranheim til Topps». Petter vant like godt herreklassen når han først tok turen til Ranheim, Tjønnstuggu og Solemsvåttan. Petter løp inn til 24,39 som er ny løyperekord i dagens løype. I kvinneklassen var det igjen Strindheims gode Anne Nevin som seiret. Hun tangerte sin egen løyperekord med 27,25. Sterkt gjort på et glatt underlag.

Bjørn Ekeberg holdt følge nesten til topps. 

 

 

 

 

 

Ny deltakerrekord

Det var slett ikke bare Anne Nevin og Petter Northug som imponerte denne søndagen i marka. På startstreken ved Tjønnstuggu sto 23 unger som løp helt opp til målgangen på Solemsvåttan! Supersterkt av de aller yngste.

Samlet ble det denne gang satt ny deltakerrekord. Totalt stilte hele 123 løpere til start. 100 fra Ranheim friidrettshall og som nevnt, 23 fra Tjønnstuggu. I tillegg til det store antall løpere var det mye folk å se rundt løypa. Det måtte være tilfredsstillende for Ranheim Skiklubb å ha så mange ut i marka på denne regnfulle og grå søndagen i september?

Strindheims løpere gjorde rent bord

Selv om det naturlig nok var Petter som fikk den største oppmerksomheten var det nok også stor oppmerksomhet og beundring rundt Strindheims løpere i kvinneklassen. Vi har nevnt Anne Nevin som tok klasseseieren, men det må også nevnes at Katharina Kars og Lisbeth Vold (begge fra Strindheim) tok de andre «medaljeplassene».

I herreklassen tok orienteringsløperen Bjørn Ekeberg 2. plassen foran Byåsens juniorløper, Jørgen Natvig Løvseth.

Ranheims egne løpere

Øyvind Larsen ble beste løper fra Ranheims Skiklubb i herreklassen. Han løp inn til en respektabel 5. plass på tiden 26,59. Det var 2 minutter og 20 sekunder svakere tid enn topptrente Petter Northug jr.

Ellers noterer vi at Christina Wiik fra Ranheim Skiklubb løp inn til 19.plass på tiden 43,54. Sekundet etter finner vi Ranheim Idrettslags Kari Røset på en fin 20.  plass.

til topps northug

Det var stor stas å få løpe med Petter Northug jr. etter konkurransen.

 

De yngste

Vi noterer også at to av Ranheims yngste gjorde sterke løp i kort løype. Her oppnådde Sondre Sæther Heggset fra Ranheim Idrettslag, gode 10,25. Den noe yngre og lovende Marius Øien Mostervik løp inn til 12.20. Gode prestasjoner av våre kommende løpere.

 

 

 

Stor stas å få løpe med Petter Northug jr.