A+ A A-

av: Kjell Arntzen            foto: Ranheimsavisa

ffkOnsdag 14. oktober kan være den onsdagen i år som avgjør om Ranheim skal nå kvalifiseringsplass. Selvfølgelig ikke helt nødvendig, men mye kan avgjøres på onsdag hjemme mot Fredrikstad. Alle de fire kampene som spilles onsdags kveld er særs viktige for direkte opprykk og kvalifiseringsplassene.  Foruten kampen på DNB Arena mellom Ranheim og FFK møtes Brann – Jerv i Bergen, Hødd – Hønefoss i Ulsteinvik og Sogndal – Kristiansund i Sogndal. Om vi slår Fredrikstad og de andre resultatene går vår vei, kan det se lyst ut for en plassering blant de seks beste.

Lagene som er involvert i onsdagens kamper har 12 poeng igjen å spille om. Det betyr at ingen ting er avgjort med hensyn til hvilke to lag som rykker dirkete opp og hvem som skal ut i kvalifisering. Sogndal bør ha en overkommelig oppgave mot Kristiansund, men KBK ser fortsatt muligheten for direkte opprykk så de vil ikke gi seg lett. Brann bør slå årets overraskelseslag, Jerv, hjemme på Brann Stadion. Vi vet alle hvordan nervene kan slå ut i Bergen når noe gjelder. Kan Jerv nok en gang overraske?

Hødd møter Hønefoss hjemme. Her skal vi ikke avskrive dagens bunnlag. Med 3 poeng har Hønefoss plutselig los på de tre lagene som ligger over streken, Bryne, Åsane og Follo. Hønefoss står med 27 poeng på 26 kamper, de tre andre står med 30 poeng på 27 kamper. Jeg tror denne kampen er åpen?

Gunstige resultater for Ranheim

Mye rart skal skje om ikke Ranheim sikrer seg seieren mot Fredrikstad. Mye rart har imidlertid skjedd på DNB Arena denne sesongen, men nå klarer vi det. Om vi igjen får se den tælen som laget viste i 2.omgangen mot Levanger tror jeg dette går.

Så er det vel meget sannsynlig at Brann sikrer seg alle poengene mot Jerv. Forutsatt seier for Ranheim og at Brann vinner, er vi foran Grimstad-laget. Hødd er et godt lag og er vanskelig å slå hjemme. Hønefoss er nødt til å ta alle tre poengene om håpet om fortsatt spill i OBOS-serien skal leve. Om det skjer er vi også foran Hødd på målforskjell.

Nå tapte Sandnes Ulf for Bærum på søndag. Et tap som medførte at de fortsatt står med sine 44 poeng. Sandnes-laget har god målforskjell så her må vi poenget foran om vi skal passere dem før sluttstrek settes. Ser vi nå muligheten for å klare en 4.plass som gir oss hjemmekamp i kvalifiseringen?