A+ A A-

fra: Bodø Nu

Ranheimsavisa var dessverre forhindret fra å være tilstede under toppkampen mot Bodø/Glimt. Så viste det seg at vårt fravær ikke hadde det minste å si for utfallet av kampen! Ranheim vant nok en gang over ett av de lagene som er forhåndsomtalt som de klart  beste i årets OBOS-liga, Bodø/Glimt og Start. Start ble sendt hjem med tap. Nå var det Bodø/Glimt som måtte reise hjem til Bodø med tap. Vi er dermed oppe på andre plass og står med 24 poeng etter 11 kamper. Kun 9 poeng er tapt på disse kampene! Ranheim er det eneste laget som kun har tapt 1 av de 11 kampene som er spilt så langt. Tapet mot Tromsdalen 3-2, etter at vi ledet 0-2 ,virker i dag uvirkelig og unødvendig. Siden vi ikke var tilstede på EXTRA Arena i kveld, «stjeler» vi referat fra Bodø Nu. Bodø Nu er en nettavis for Bodø og omegn. Vi får vel si at dette er mer nøytralt enn om vi skulle ha referert selv? Så over til Bodø Nu:

Vi fikk oss en kalddusj

I toppkampen mot Ranheim fikk Bodø/Glimt seg ukas andre kalddusj etter den flaue cup-exiten mot Elverum på onsdag.  Trønderne tok ledelsen allerede før tre minutter var spilt etter en keeperblemme av Glimt, men toppscorer Kristian Fardal Opseth utlignet for gultrøyene bare minutter senere. 

Ranheim var likevel det beste laget i førsteomgang og tok tilbake ledelsen på corner bare fem minutter etter utligningen. Hjemmelaget fikk flere store sjanser til å øke ledelsen. Patrick Berg hadde et skudd i tverrligger, men det ble utrolig nok ikke flere scoringer i en fartsfylt førsteomgang. 

Glimt tok etter hvert over initiativet da de jaktet en utligning på tampen av kampen, men trønderne klarte å holde unna og kryper dermed opp bare ett poeng bak serieleder Glimt i Obosligaen. 

Verst tenkelig start 

Bodø/Glimt fikk en marerittåpning på kampen da Ranheim scoret allerede før klokka var passert tre minutter. Keeper Ricardo skulle bare ut i feltet og fange et dårlig innlegg, men ballen glapp mellom fingrene på sisteskansen og havnet til slutt hos Ranheims Mats Lillebo som enkelt kunne tuppe ballen inn i det åpne målet. 

Nordlendingene brukte likevel ikke lang tid på å svare trønderne. Toppscorer Kristian Fardal Opseth fikk ballen høyt i banen og danset vekk to-tre forsvarsspillere før han tuppet ballen i lengste hjørne, og dermed var lagene like langt igjen før det var spilt ti minutter av kampen. 

Likevel brukte heller ikke Ranheim lang tid på å komme seg til hektene igjen, og bare fem minutter etter utligningen var trønderne tilbake i føringen. Christian Eggen Rismark knuste to Glimt-spillere i lufta etter en corner og stanget elegant inn 2-1 for hjemmelaget. Begge lagene var farlig frampå også etter åpningskvarteret, men det ble likevel ikke flere mål til pause til tross for at Patrick Berg hadde et skudd i tverrliggeren og Ranheim fikk to kjempemuligheter rett før pause. 

Feilslått jakt på utligning 

Tempoet i andreomgang falt betraktelig sammenlignet med den første, men Bodø/Glimt var likevel det førende laget i jakten på en utligning. Ulrik Saltnes kom seg til en god mulighet fem minutter ut i omgangen, men Ranheim-keeper Barli vartet opp med en god redning fra kort hold. 

Etter Saltnes' mulighet fulgte en periode med lite målsjanser, men mot slutten av kampen begynte Glimt å feste et grep. Elleve minutter før slutt fikk Fardal Opseth en enorm mulighet til å bli tomålsscorer da ballen plutselig spratt hans vei inne i feltet. Spissen klarte imidlertid ikke å presse avslutningen fra kort hold under tverrliggeren. 

Heller ikke Martin Bjørnbak klarte å sette ballen i mål da Glimt ble tildelt frispark på kanten av sekstenmeteren rett før slutt, og dermed endte til slutt toppkampen med 2-1-seier til Ranheim.