A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

kongsvingerVi ser fram til søndag med optimisme! Det er ingen lett motstander som kommer hit til EXTRA Arena. Motstander er fjorårets cupfinalist Kongsvinger, et lag som riktignok ble slått hele 4-0 av et annet Trondheimslag i finalen. Nå kjemper Kongsvinger en iherdig kamp for å unngå nedrykk og kvalifisering for fortsatt spill i OBOS-ligaen.  Per dato står de nærmest likt med Åsane med 23 poeng. Fredrikstad på kvalifiseringsplassen har 16 poeng og de to som nå ligger på nedrykksplassene (Elverum og Arendal) har 15 og 14 poeng. Med søndagens kamp er det 9 kamper igjen og hvert poeng teller, både for Kongsvinger og Ranheim.

Kongsvinger har mange år i toppen

Kongsvinger er blant de lagene i årets OBOS-liga som har vært i toppen av norsk fotball. Det har blitt både sølv og bronse i Eliteserien og ett cupsølv. Fem ganger har klubben nådd semifinalen, men ikke før i 2016 klarte de å komme videre til finalen.

I sesongen 1993/94 spilte de i UEFA-cupen (nå: Europa League). Her klarte de å gå videre fra 1. runde der de slo det svenske laget Østers. I 2. runde møtte de ingen ringere enn det italienske storlaget Juventus. Vi kan ikke si annet enn at de klarte seg veldig bra. Hjemme spilte de 1-1 på Ullevål. Så bra gikk det ikke borte hvor det ble et 2-0 tap.

Minst 2 av Rosenborgs tidligere spillere har vært innom Kongsvinger. Den tidligere måltyven, Kjell Roar Kaasa, var Kongsvinger-gutt og toppscorer i Tippeligaen for Kongsvinger i 1992. Rosenborgs Stig Inge Bjørnebye har også spilt for Kongsvinger. Det var i årene 1989 – 1991, deretter gikk han på lån til Rosenborg før han forsvant til Liverpool og engelske fotball.

Spennende innspurt med opprykk?

Jeg kan ikke fri meg helt fra følelsen av at Ranheim ligger bra an for opprykk. Vel kan det se hardt ut å klare en direkte opprykksplass, men også Start har 9 kamper igjen å spille. I helga møter de Jerv og her er vel ingen ting avgjort på forhånd? Om en direkte opprykksplass ryker er det vel rimelig å tro at en kvalifiseringsplass kan sikres. Ranheim har nå 38 poeng. I sesongen 2016 endte Jerv opp på 3. plass med 53 poeng og Mjøndalen på 6. plass med 49 poeng. En samlet poengfangst i 2017 et sted mellom 48 og 53 må kunne gi kvalifiseringsspill.

Med 9 kamper igjen, med 38 poeng så langt, tre hjemmekamper og fem bortekamper etter søndagens kamp, bør Ranheim kunne innkassere et sted mellom 10 og 15 poeng. Om dette slår til tror jeg på kvalifisering, - og kanskje kvalifiseringsspill mot Viking? Det vil ikke være en umulig oppgave!

Vi sees på søndag

Vi klarte ikke å samle 1000 på tribunene i «Kronekampen». Det var regnværets skyld! Om vi i de fire siste hjemmekampene kan vise at 1000 på tribunene får vi, så er det med på å sikre laget de viktige hjemmepoengene.