A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 1970

På kortsida mot Ranheimsfjæra skal det kjøpes og monteres 320 sitteplasser

Det er langt fra noe «bare-bare» å være så gode at det resulterer i opprykk til norsk fotballs elite. Ranheim Fotball klarte det de fleste trodde var umulig, - å rykke opp til Eliteserien etter å ha endt på 5. plass i OBOS-ligaen 2017. I tur og rekke ble OBOS-kjenningene Mjøndalen og Sandnes Ulf slått. Kun Eliteseriens lag fra «Saftbygda», Sogndal, kunne hindre Ranheimsguttene i å klare brasene. Det maktet de ikke! Etter å ha tapt 1-0 i Sogndal vant Ranheim med samme sifre på EXTRA Arena og avgjorde det hele på straffekonkurranse med 5-4. Ranheimslaget var med ett i sammen liga som de store; Rosenborg, Molde, Vålerenga, Sarpsborg 08 og Lillestrøm. Med små ressurser, men med en fantastisk ideologi og moral klarte laget det utrolige! Dette skal videreføres i Eliteserien, og Ranheim vil være det laget som har lavest budsjett, men den sunneste ideologien. Ranheim vil ikke bli noen kasteball i Eliteserien. Men før det hele sparkes i gang den 10. mars må mye være utført. Mye er allerede i gang ved dugnader. Ranheimspatrioten, Ranheimsavisa og Ranheimfotballens Venner har satt seg som mål å hjelpe klubben med penger til nye tribuner og andre fasiliteter som kreves av NFF. Vi inviterer deg og alle andre til å være med!

Kronerulling

Overnevnte organisasjoner har gått sammen om dette. Oppgaver og ansvar er plassert og noe er allerede i gang. Tribunen som fungerte som «bortetribune» i 2017 ble revet i dag på dugnad og materialene ble båret dit de skal gjenbrukes. Dugnadsgjengen vil fortsette sitt arbeid på EXTRA Arena i dagene og ukene som kommer. Vi tar imot arbeidsvillige med åpne armer og trenger mange av dere.

Ranheimsavisa har tatt ansvaret for «kronerullingen». Det er opprettet egen konto i SpareBank1 for innsamlingen. Kontoen når du ved innskudd til konto 4212 33 09205. Til denne kontoen går bare penger som skal nyttes til nye tribuner på langsida mot friidrettshallen og nye tribuner bak målet mot boligene i Ranheimsfjæra. Et sete er gitt i tilbud til å koste kr. 1.750,-.

Det er planlagt et sted mellom 900 og 1.000 plasser mot friidrettshallen. Bak målet på vestsida (Ranheimsfjæra) er det planlagt 320 plasser. Bare tribunebyggingen er et stort økonomisk løft som klubben ikke makter over egen kasse. Det er vårt håp at vi skal klare å samle penger til flest mulig seter.

Allerede samlet 110.000 kroner

brosjyre kronerrullingFør vi i dag sparker aksjonen i gang har vi klart å samle 110.000 kroner. Det er tilskudd fra Ranheimspatrioten med 40.000, Ranheimsavisa 40.000, en privatperson med 24.000 og et firma har bidratt med 6.000. Det er en glimrende start på noe som vi håper så mange som mulig av dere blir med på.

Vi forventer ikke at beløpene som kommer inn er av en slik størrelsesorden som de som er nevnt over. For oss vil det være slik at «alle monner drar». Har du en 50-lapp, en 100-lapp eller mer å bidra med, er vi svært takknemlig. Løfter vi i flokk med det du kan avse og det du mener laget fortjener for prestasjonen, vil vi være i stand til å gjøre det lettere å imøtekomme NFFs krav.

Leier seter og støper bortetribune

Vi innser at vi ikke makter å få inn så mye at vi kan kjøpe de 1.300 plassene som må være på plass til kampen mot Brann. Løsningen vil da være at Ranheim Fotball må leie seter av leverandøren gjennom sesongen 2018.

På kortsida mot Ranheimsveien er den gamle «bortetribunen» revet. Her blir det støpt ståtribune for bortesupporterne. Vi kan ikke vente å få plass til alle fra Kjernen, Klanen, Kanarifansen eller Tornekrattet. Samlet foreligger det et krav på 3.000 plasser. Det er kanskje også det maksimale som kan bygges rundt nåværende bane?

Gi ditt bidrag

Vi håper mange blir med på denne «kronerullingen». Det skulle vært moro og interessant om «lille Ranheim» skulle klare dette. I Eliteseriens historie vil det også være unikt. Lag med rike onkler tyr til dem når noe skal gjøres. Det ender ofte med milde gaver i millionklassen. Her på Ranheim har vi ingen rik onkel som står med åpen lommebok, men vi har mange beboere og næringsdrivende som er glad i Ranheim og Ranheimsfotballen og som stiller opp når behovet er der!

Kontonummeret er 4212 33 09205 – Vipps 505266

I løpet av noen dager har vi klar en brosjyre som annonserer kronerullingen og det som må til. Disse vil de fleste av dere få i postkassen. Aksjonen er imidlertid i gang og ditt bidrag kan overføres til konto 4212 33 09205. Vi har også opprettet en Vipps-avtale så du kan på moderne vis vippse over penger: Nummeret du skal vippse til er 505266.

Ranheimsavisa vil jevnlig holde dere oppdatert på innsamlingen.

Tusen takk for ditt bidrag!