A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

                                                                           Ranheims daglige leder, Frank Lidahl, var ikke særlig tilfreds med avlysningen og beklaget det overfor supporterne.IMG 2027

Aldri har jeg sett så mange skuffende ansikter på VIP-samlingen før den berammede serieåpningen mellom Ranheim og Brann. Skuffelsen lå tykt utenpå hver enkelte av de 100 personene som var samlet i Kulturtribunens 2. etasje for intervjuer med lagenes trenere og lagenes opplegg for kampen. VG meldte avlysningen 1 time før kampstart og det gikk et sukk og et høylytt neiiii gjennom rommet. Like etter at mobiltelefonen hadde oppfattet VGs melding tok Frank Lidahl mikrofonen. – Jeg beklager overfor alle dere som er her og på tribunene i ettermiddag; kampen er avlyst. – Ikke minst går min beklagelse til alle dere som har stått på dag og natt for å få banen klar til kampen.

Seriestart i Holmenkollhelga

IMG 2017

Ranheims mange frivillige gjorde en enorm innsats for å få banen spilleklar, men dommeren og NFF sa NEI det blir ingen kamp!

Man trenger ikke å være synsk for å skjønne at en seriestart den 10. mars, samme helga som Holmenkollens World Cup renn og uka før vintersesongen avsluttes i Falun, ville bli utfordrende. Denne lørdagen var så klimautsatt at det var en kjempeblemme av NFF å åpne seriespillet. Det var slett ikke bare Extra Arena og Ranheim som fikk trøbbel, også andre baner sliter med vinterforhold og frosne anlegg.

At NFF og dommeren venter til 1 time før kampstart med å fortelle at det ikke blir kamp er høyst kritikkverdig. Dette kunne ha blitt sagt allerede på torsdag. Extra Arena var frostlagt med en mengde teleforhøyninger som bød på store utfordringer for Ranheim Toppfotball og den store dugnadsgjengen. Uten å være fagmann hverken på tele eller kunstgress så jeg det som ganske så umulig at dette skulle kunne ordnes fram til kampstart. Mine hopp på de teleutsatte områdene fortalte med all tydelighet at her var det tele langt under bakken. Jeg tror også de som jobbet med disse teleutfordringene var av samme oppfatning?

Hvorfor narre Branns supportere til Ranheim?

Jeg har som utgangspunkt at det er både uhørt og helt unødvendig å pålegge Branns supportere den utgiften hver enkelt hadde ved turen til Ranheim. At NFF ikke kan opptre redelig og forhindre at supporterne som hadde tatt turen fra Bergen til Ranheim pådro seg denne helt unødvendige utgiften. Det er både trist og trasig! Dette er en dirkete skammelig handling.

Jeg hadde mange samtaler med skuffede og sinte Brann-supportere på Romantica i kveld. De var selvfølgelig sinte. Sinnet var ikke rettet mot Ranheim, snarere tvert imot. De skrøt uhemmet av det Ranheim og de frivillige hadde gjort. – Jeg bøyer meg i støvet for det dere har gjort for å få banen klar til kampen, sier Eivind til meg. – Når vi nå er sinte og skuffet så retter dette seg mot NFF og deres håndtering av mulighetene for å få kampen spilt. Hvorfor har de ikke vært her på torsdag eller i går? De må jo inneha en viss kompetanse på baneforhold og hvor snart en arena kan være klar for spill, fortsetter han.

Jeg sitter blant ei gruppe supportere på Romantica og kan ikke unngå å høre forbannelsen. NFF er ikke mye verd etter det jeg forstår av samtalene. Eivind forteller at de har betalt over 4.000 kroner for å komme seg hit for å overvære kampen. – Så blir det ikke kamp, sier han. – Det er fem som sitter her som må betale for sin reise og opphold! Ingen skal fortelle meg at dette ikke kunne være unngått. Kåre, som er en aldrende supporter er like forbannet. – Jeg er pensjonist og bruker det meste av pensjonen min til å følge Brann. Nå hadde jeg gledet meg til en Trondheimstur for å se laget mitt mot det nyopprykkede Ranheim. Jeg liker ikke Rosenborg, men Ranheim kjenner jeg ikke noe særlig til. Jeg registrerte at de ble nummer fire i OBOS-ligaen, slo Mjøndalen og Sogndal og rykket overraskende opp til Eliteserien. Kanskje kommer jeg til å like Ranheim, smiler han. – Den mottakelsen vi har fått av Ranheims supportere er av de flotteste jeg og mine venner har fått noen gang. Her kommer de bort til bordene våre, setter seg ned og prater vennskapelig om situasjonen.

Sak mot NFF

Jeg opplever Eivind som leder av gjengen. Han mer enn antyder at de kommer til å fremme krav overfor NFF. Kravet vi planlegger å fremme er dekning av reise og oppholdskostnader. Vi kan ikke akseptere at NFF eller kampens dommer ikke klarer å fatte beslutning om avlysning før like før kampstart. Dette skulle senest ha skjedd på fredags formiddag. Jeg er usikker på om vi når fram til «gutta boys» i forbundet, men det er verd forsøket. Vi skjemmes ganske enkelt av Terje Svendsen og hans administrasjon, avslutter Eivind.

Jeg må si at jeg er like skuffet og har samme skamfulle følelsen over NFF, men vi ønsker de sympatiske Brann-supporterne velkommen tilbake!