A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                 foto: Ranheim Fotball

Nok en gang var det over 2.100 på tribunen for å følge laget i sitt hjerte! Forventinger? Ja, massevis. På EXTRA Arena skal vi eie kampene uten hovmod, men med nødvendig respekt overfor motstanderlaget. Det gjorde vi i dag også, men ikke slik at vi på noen måte fryktet Haugesund, laget som lå på bronseplass før kveldens oppgjør. Lagets trener sa før kampen at de ville forsøke å styre den, men sa samtidig at Ranheim synes å se ut som et godt lag som vanskelig lot seg bryte ned. Det fikk han så absolutt rett i. Ranheimsguttene ville vinne, - og det gjorde de på en solid måte. Nå har vi bare Molde og Brann foran oss på tabellen!

Startet litt famlende, men så eksploderte det

Mats

Det var godt å se Mats tilbake der han slapp før skaden!

Mats Reginiussen var tilbake etter skaden han pådro seg tidligere i vår. Vi må si at tilbakekomsten satt som et skudd. Mats var synlig leget fra overtråkket han pådro seg. Med to mål i protokollen bekreftet han både scoringsform og kampform.

Det hele startet litt famlende for Ranheim. Haugesund etablerte et trykk på oss, men uten at det skapte noen farlige situasjoner foran Even Barli. Så skjedde det som det gjorde mot Stabæk. Et angrep ble etablert og avsluttet med et løst skudd som Haugesundkeeperen ikke fikk skikkelig tak på og ballen gikk ut til Michael Karlsen som fyrte av. Det ble litt klabb og babb i Haugesundfeltet og ballen landet på hodet til Mats som kontrollerte stanget inn 1-0. Folket på tribunene reiste seg og jublet!

Etter et kvarters spill ble Kristoffer Løkberg klønete felt av Haugesunds nummer 3, Benjamin Karamoko. Frispark fra 20 meters hold og litt til venstre. «Et godt lege» for Øivind Storflor tenkte jeg. Nå kommer Øivinds første seriemål for Ranheim sa jeg til min sidemann. Øivind lurte kula inn til høyre for keeper, utakbart og Øivind hadde gjort sitt første mål. Et mål fører gjerne med seg at målkontoen åpner seg. Det skal bli interessant å følge vår spiller nummer 10 utover i sesongen!

Haugesund reduserte

En 2-0 ledelse etter 16 minutter var helt fortjent, men hvor lenge kunne det holde? I det 20 minutt dukket Haugseunds spiller nummer 22, Alexander Stølås opp og banket inn 1-2. Et flott skudd som Even ikke kunne gjøre noe med.

Med 2-1 til pause gikk vi inn på tribunen. Praten gikk om prestasjonen og hva Haugesund kunne finne på etter pause. Haugesund satte et press på Ranheim fra 2. omgangs start, men også nå uten særlige farligheter. Riktignok hadde Haugesund et stolpeskudd, men ellers lite å by på av sjanser. Bortelaget fikk bedre gnist etter at de satte inn sin nyervervelse, Akintola. Etter å ha dradd av tre Ranheims-forsvarere serverte han en strøken pasning til ringreven Christian Grindheim. Dermed sto det 2-2 og ny spenning i kampen. Nå trodde vel de fleste at Haugesund kom for fullt og skulle ta alle de 3-poengene som var i potten?

Ranheim kom så det suste

Mange på tribunen ventet nå et stormløp mot Even i vårt mål. Slik ble det ikke! Det var Ranheim som hadde mest krefter igjen, det var Ranheim som holdt hodet kaldt og det var Ranheim som ble overlegen.

Fem minutter etter Haugesunds utligning stormet Ranheim fram på høyresida. Ballen ble slått hardt inn gjennom Haugesunds 16-meter og en etter en hoppet Ranheimspillere over ballen slik at den kunne ende opp til den best plasserte Mats som sto helt alene på bakerste stolpe. Bang sa det og det sto 3-2 til Ranheim til enorm jubel fra tribunen. Så om det ikke skulle være nok serverte Mats et innlegg mot bakerste stolpe. Der dukket Erik Tønne opp og plutselig var kampen avgjort, 4-2 til Ranheim.

Som mot Stabæk ble publikum stående de siste 10 minuttene av kampen. Uavbrutte klappsalver ble overøst et meget godt Ranheimslag som til nå har nektet å avgi poeng hjemme på EXTRA Arena.

Hvem var best?

Det er vanskelig å komme unna Mats Reginiussen når lagets beste skal kåres. Mats tar kaka, men god var også Michael Karlsen i den tiden han var på banen. Jeg likte også Øivind Storflor som gjennom hele kampen viste erfaring fra spill i Eliteserien. Per dato ligger vi som nummer tre i Eliteserien, det er identisk med mitt tips ved serieslutt (mange lo vel nå?)