A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Søndag 13. mai møtes tabellnaboene Ranheim og Odd på Extra Arena. Fram til nå har Odd vunnet kun ett borteoppgjør, i serierunde 7 mot Molde. Her tok de med seg 0-1 hjem til Skien. Sist søndag hadde de Start på besøk og seiret med solide 3-0. Noe stort bortelag har ikke Odd vært denne sesongen. Kun den ene seieren mot Molde er notert. Ellers har det blitt to tap, mot Vålerenga 2-1 og Strømsgodset 3-0. På bortebane har de målforskjellen 2-5. Ranheim kan notere to seire, en uavgjort og ett tap på hjemmebane. Målforskjellen for oss hjemme er 10- 7. Laget scorer nær på flest mål så langt i sesongen. Så langt er det bare serieleder Brann som kan notere flere scorede mål. 15 for Brann og 14 for Ranheim.

Vi har en god sjanse med publikum i ryggen

Så langt i sesongen har Ranheim sjarmert hele fotball-Norge. Det er ikke bare organiseringen, eventyret «Ranheim» eller det smale budsjettet klubben har lagt for 2018. Langt mer ligger beundringen i hvordan laget framstår på banen i kamp. Hvilken offervilje, hvilken innsats og treningsiver som ligger bak dette laget med trøndere og trønderen Mads Reginiussen.

Mot seriefavoritt Rosenborg viste laget nok en gang hva som bor i denne gjengen. Det var slett ikke ufortjent at det ble 1-1. Ranheim kunne gjerne ha vunnet denne kampen 1-2 uten at det har vært karakterisert som heldig. På VG-børsen fikk Ranheim 55 poeng og hjemmelaget Rosenborg 54. Banens beste spiller ble etter VGs dom; Mads Reginiussen.

Jeg tillater meg å tro at Ranheim blir i sterkeste laget for Odd denne gang. På hjemmebane virker vi vanskelig å bryte ned. Odd har spillere som vi bør se opp for. Det er kanskje først og fremst den lynraske kantspilleren Bilal Nije, men også Elban Rashani har kommet godt inn i laget som måltyv. Ellers har de den sterke midtbanespilleren Fredrik Nordkvelle.

Men Ranheim har spillere som matcher disse, kanskje mangler våre spiller farten til Nije, med det tar vi igjen på godt forsvar og god midtbane. Er vi «OBS-på» at den tidligere Brøndby og Rosenborgspilleren, Elban Rashani, heller ikke må gis mye rom, skulle det meste være i orden. Her stoler jeg fullt og helt på Sveins kunnskaper om bortelaget og hva som skal til for å slå dem!

Over 2.000 på tribunen

Så langt i sesongen har vi vært flinke til å møte fram. Det har vært over 2.000 på tribunene i hver hjemmekamp. Et mindre besøk enn dette er uakseptabelt når laget gjør det så bra og virkelig setter Ranheim på kartet.

Selvfølgelig skal alle blå/hvite flagg vaie fra balkonger, vegger og flaggstenger hele denne søndagen. Vi som møter på kampen skal være kledd i noe supporterutstyr. God kamp og måtte det beste laget fra Ranheim stikke av med 3 poeng!