A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Ranheim fosser fram og nekter å gi seg. Selv om laget kom noe fortjent under etter rundt 20 minutter av 1. omgang sto laget opp og kjempet som løver. Her skal det ikke tapes poeng, oste det av våre spillere og trener Maalen! Det skjedde i det 40. minutt, da Mads nok en gang satte ballen i motstanderens mål. Utakbart for Rossbach i Odd-buret og til stor jubel fra de 2.013 på tribunene. Jeg trekker fra ca. 50 Odd-supportere på bortetribunen, men legger til vaktmannskapet, kioskpersonalet og balljentene så har jeg tallet i behold. Ikke nok med at Mads utlignet, den gamle ringreven, Øyvind Storflor traff godt og førte Ranheim opp til 2-1. Det var et godt resultat å ta med seg inn i garderoben! Etter helgas kamper kan vi notere at RANHEIM scorer flest mål i Eliteserien! Så langt er det blitt 17.

Fagermo løste ikke Ranheim-koden!

Vel var Odd best den første halvtimen av oppgjøret. Men det var langt unna Fagermos forsøk eller plan om å løse «Ranheim-koden». Jeg tror faktisk også andre trenere for Eliteserielag skal slite med det. Svein og gutta har lagt opp til et spill og en organisering som sitter i motgang og medgang. De to første scoringene var typiske «Ranheimsscoringer» hvor motstanderne ble satt «sjakk matt». Hvor morsomt det er å være supportere til denne gjengen viste brorparten av kampens tilskuere ved trampeklapp og stående taktfast klapping da laget gikk til pause og i store deler av 2. omgang.

Odd forsøkte å legge press i 2. omgang

Jeg er sikker på en ting; Dag Eiliv Fagermo likte ikke å ligge under for knøttene fra Ranheim. Han hylte og skreik fra laglederbenken og sidelinja gjennom hele 2. omgang. Han var heller ikke lydløs i 1. omgang! Hjalp det? Nei, ikke mot Ranheim i kveld. Både forsvar, midtbane og løpere løp og slet til krampa grep tak i dem, men den klarte aldri å sette seg fast.

Det presset Odd forsøkte å legge på Ranheim førte ingen steder for et Odd-lag som jaget uavgjort eller seier. Ranheim var kort sagt; for sterke i duellene som kunne bli farlige. Med et kvarter igjen å spille fikk Ranheim corner. Det ble en dårlig slått corner fra Daniel Kvande. Flaks elle ikke, Daniel fikk ballen igjen, så Mads komme løpende og dermed ble kampen punktert. Ranheim hadde nok en gang gjort en prestasjon som må sjarmere hele fotball-Norge. Vi på Ranheim er sjarmert for lenge siden.

Hvem var best?

Jeg har sagt det før; det er vanskelig å plukke ut den beste (de beste) spilleren på Ranheim. Laget er så godt komponert og alle gjør en «dugandes» jobb. Denne gang kommer jeg ikke utenom Mads. Han var nesten i en klasse for seg. Men også Christian Eggen Rismark og Erik Tønne må få mer enn godkjent! Godt jobba av et lag som fortjener flere sesonger i Eliteserien, - og som får det!