A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Jan Vestre, Bydelsnytt

B p tribunen

Innsamlingsledelsen er veldig godt fornøyd med resultatet og takker alle som var med!

Det var vel ikke en mer passende anledning for å overrekke en sjekk på innsamlingsbeløpet enn i pausen i kampen Ranheim – Molde. Fulle tribuner, godt vær og 3 poeng til hjemmelaget var nettopp det vi ønsket oss da vi skulle vise deler av fotball-Norge at hele Ranheim er med på de opplevelser vi nå fryder oss over. Ranheimsfotballens Venner, Ranheimspatrioten og Ranheimsavisa er veldig takknemlige for den oppslutning innsamlingsaksjonen fikk, - og det beløp vi endte opp med. Hele kr. 435.145,44 sto det på sjekken som ble overlevert fotballens daglige leder, Frank Lidahl, til stor applaus fra de fleste av de 2.655 tilskuerne på tribunene.

Flere har spurt hva vi sa ved overrekkelsen

IMG 2008

Folketribunen er nettopp reist. Nå er den i bruk og fylles ved hver kamp.

Det er helt naturlig at ikke alle fikk med seg det som ble sagt under overrekkelsen. Flere har i ettertid spurt om å få referert det som ble sagt. Dette skulle vi selvfølgelig ha gjort for lenge siden, men en skadet arm får ta skylden for at dette lot vente på seg. Før ferien forsøker jeg å gjenskape noe av det som ble sagt, ikke bare for de som har etterspurt dette, men også for Ranheimsavisas lesere i andre byer med gode fotballag.

I pausen fikk vi avsatt tid til denne seremonien. Fra innsamlingsaksjonen hadde Kjell Ove Johnsen fra Ranheimspatrioten, Per Nyquist fra Ranheimsfotballens Venner, undertegnede fra Ranheimsavisa og Frank Lidahl tatt plass på spillematta. Alle var selvfølgelig akkreditert av NFF for å få innta en slik plass.

Utdrag av det som ble sagt:

«Vi hadde vel ikke trodd at det skulle bli en så fantastisk ramme rundt oppgjøret mot Molde og vår overrekkelse av pengene dere har gitt til vår innsamlingsaksjon. Mange av dere har vært med på å sørge for at vi i dag har en sjekk på hele kr. 435.145,44 som vi gir til Ranheim Fotball for kjøp av nye tribuner. Denne sjekken uttrykker noe av det vi alle føler for den unorske Eliteseriedebutanten, Ranheim.

Unorsk, - fordi klubben har valgt å satse bevisst og uredd på at Ranheim Fotball skal være en utviklingsarena for trønderske fotballspillere, - og Mads Reginiussen. Mads er for øvrig for lengst å regne som trønder og ranheimsgutt.

forza thomas

Vi lar Thomas Mostervik (som leder i Forza) representere de flotte supporterne Ranheim har.

Ranheim har det laveste budsjettet av alle i Eliteserien. Når det er sagt må jeg også få si at Ranheim har den mest arbeidsføre dugnadsgjengen, de beste frivillige, en fantastisk gjeng i Forza, en god ledelse med en «enkel gutt fra Kolstad», Frank Lidahl, i spissen. Men framfor alt dette har vi, - en samling spillere og trenere som i trening og kamp viser hva som kan bli resultatet når klokskap, systematikk, nøkternhet, kameratskap og samhold blir snekret sammen som her på Ranheim.

Da «Mikke» med sin scoring i straffekonkurransen mot Sogndal i 2017 sikret oss plass i Eliteserien, gikk vi nærmest av hengslene. Samtidig ble vi fort klar over at opprykket betydde at vi måtte brette opp ermene litt ekstra!

NFF hadde gitt klubben en rekke krav som måtte oppfylles. Blant annet flere krav for å få anlegget godkjent for Eliteseriekamper. Ett punkt var at tribunekapasiteten måtte økes. Dette tok Ranheimsfotballens Venner, Ranheimspatrioten og Ranheimsavisa grep om og satte i gang en innsamlingsaksjon.

Til sammen samlet vi inn 435.145,44, - For pengene kjøpes det nå en tribuneseksjon som vi har døpt: FOLKETRIBUNEN og noen seter i tillegg. Når vi har valgt å kalle tribuneseksjonen for Folketribunen, henger at det sammen med at denne er det dere som har gitt penger til og gjort mulig.

Så kan vi opplyse om at Folketribunen ikke er salgbar, Om det en gang i framtida vil vise seg at det ikke er behov for så stor tribunekapasitet som vi nå har, er tribunen flyttbar. Den kan da settes opp på banen for breddefotballen. Slik kan vi også bedre forholdene for neste generasjons Ranheimspillere og de unges publikum.

I tilknytning til den store sjekken Per Nyquist og Kjell Ove Johnsen nå snart vil overrekke Frank, har jeg lyst til å overbringe en spesiell takk til våre største bidragsytere; Trondheim formannskap, Jens Juberg og hans NorDesign og Ranheim Nærmiljøstiftelse for utrolig god hjelp til å nå dette store beløpet.

Med overrekkelsen av 435.145,44 erklæres FOLKETRIBUNEN som åpnet!»

Så håper vi at både Folketribunen, hovedtribunen, bortetribunen og de andre tribuneseksjonene blir fylt i kampene framover! Det fortjener laget selv om det gikk på en aldri så liten nedtur sist helg i Bodø.