A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                     foto: Ole Jørgen Brattland

I denne uka har Odin Holm fra Ranheim deltatt på Equinors talentleir i Porsgrunn. Sammen med 140 av landets mest talentfulle guttespillere mellom 14 og 16 år har Odin vært med på leiren i kraft av det fotballtalentet han er. På leiren, som utgjør toppen av Fotballforbundets landslagsskole, fikk talentene veiledning av «Morgendagens helter-mentoren"- Morten Thorsby. Morten er for øvrig proff i den Nederlandske klubben Heerenveen.

Odin kan bli en framtidig landslagsspiller

landslagssameling Guttere

Ranheimsgutten Odin Holm sammen med Heerenveens Morten Thorsby

Odin spås ei framtid som en god fotballspiller. Kanskje så god at han en dag spiller med flagget på brystet? I første omgang håper jeg at han utvikler seg så godt at han blir å se på et Ranheimslag i Eliteserien

Odin forteller: - Jeg syns denne samlingen har vært gøy. Vi har blitt en godt sammensveiset gjeng og treningene har vært veldig gode. Selvfølgelig er jeg stolt over å bli tatt ut til denne samlingen. Det gir meg god motivasjon til å fortsette utviklingen av meg selv som en habil og god spiller.

Fotballtalentet fra Ranheim fikk også gleden av å møte Morten Thorsby som nettopp har lagt bak seg en god sesong i Heerenveen sammen med bl.a. utlånte Martin Ødegaard.

Morgendagens landslagsspillere

På leiren har det deltatt 140 spillere fra G15 og G16-landslagene. I tillegg har det vært med to grupper som benevnes som «skyggelandslag» og to grupper av spillere som er født i første og andre halvdel av 2004.

Fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, sier til Ranheimsavisa at disse talentleirene skal gi spillerne inspirasjon de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen. - Jeg må si at det jobbes godt med spillerutvikling i norsk fotball som det også gjøres i Ranheim. Vårt G17-lag tok seg til kvartfinalen i EM, mens G19 og J19 står på farten til å reise til sine Europamesterskap.

7 trøndere var med på samlingen

Det var sju trøndere med på samlingen i Porsgrunn. Det var Marius Broholm fra Tiller, Odin fra Ranheim, Adrian Bråten fra Stjørdals-Blink. Rosenborg BK hadde følgende fire med; Audun Engen Vik, Emanuel Kulego, Robin Skrogstad og Sander Tangvik.

Her kan det ligge an for at flere av disse blir framtidige spillere på Extra Arena?