A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Dagbladet nett

Ranheim vs Start

Ranheims spillere var godt fornøyd med eget spill og 3 fortjente poeng mot Start.

Ranheim tok et vakkert farvel med den humpete kunstgressmatta på Extra Arena i kveld. Allerede i morgen setter man i gang med å fjerne det kunstgresset der Ranheim til nå har kassert inn 19 av 24 mulige poeng i årets serie. Kanskje skulle vi fortsatt ha spilt på dette underlaget, men nei, - det må skiftes. Så skal vi se at et godt Ranheimslag fortsetter å sanke poeng på ei ny og bedre matte.

Rekdals Start ville angripe

Før kampen fikk vi overvære et intervju Frank Lidahl gjorde med Rekdal. Rekdal har jo tidligere i år sagt at Ranheim var favorittlaget hans i Eliteserien. På Franks spørsmål om han sto fast ved dette nå etter at han ble Starttrener svarte han nei. Men dette «neiet» kom ikke uten en tilleggskommentar: - Nå er det selvfølgelig Start for meg og jeg håper jeg kan bidra til at disse unge guttene kan overleve i Eliteserien i år. Det jeg fortsatt mener om Ranheim er at de er det laget som har spilt best fotball i vårsesongen. Jeg er imponert over spillet de har vist og poengfangsten som spillet har resultert i. Ranheim har vist de andre lagene at det er mulig at godt internt samhold, god treningskultur og tro på egne ferdigheter kan være mer tellende

En god start av bortelaget

Det var aldri på tale for Rekdals gutter å legge seg bakpå. Ordren var å gå i strupen på Ranheim fra start. Det gjorde de og presset Ranheim hardt i de første 15 minuttene. Et skudd fra Starts nummer 23, Erlend Segberg, var nære på å gi Start ledelsen. Skuddet gikk imidlertid like utenfor stolpen. Etter hvert tok Ranheim noe mer over og kom til flere farlige angrep.

Like etter satte Michael Karlsen ballen i mål, men dessverre vinket linjedommeren for offside. Vel en halv time var spilt da Øyvind Storflor ekspederte et frispark mot Starts bakerste stolpe og der var Eirik Valla Dønnem og satte ballen bak Starts keeper som for anledningen var Jonas Deumeland. 1-0 til Ranheim og stor jubel fra tribunene.

2. omgang var Ranheims

I 2. omgang så vi et hjemmelag som ville vinne. Spillet tok seg opp, pasningene traff bedre og forsvaret lukket veien mot Even Barli i Ranheims-målet. Det få ballene som kom igjennom tok Even seg lett av.

Etter 57 minutter steg Michael Karlsen til værs på et glimrende innlegg fra Kristoffer Løkeberg. Kristoffer avsluttet et mønsterangrep med å legge ballen inn mot bakerste stolpe og Michael satte hodet til og det sto 2-0. Ca. 10 minutter før slutt fikk Ranheim straffespark, men denne gang misset vår solide straffetaker, Michael Karlsen. Kampen ebbet ut med en fortjent seier til Ranheim.

Eirik Valla Dønnem

Det var morsomt å se Eirik i så strålende spillehumør. Han jobbet hardt gjennom hele kampen og får vår bestemanns-honnør. Michael Karlsen var også god i den stunden han var på banen. Spesielt hans nedtak og demping på brystet var av god klasse. Vi så også prov på noen triks han må ha snappet opp fra de pågående VM-kampene. Hele forsvarsrekka skal også ha honnør for at de ikke slapp Rekdals spillere til noen store sjanser. Nå står Ranheim med 29 poeng og innehar 3. plassen på tabellen. Laget er 1 poeng bak Rosenborg og 5 poeng bak serieleder Brann.