A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Asbjørn Olsson og Ranheim Fotball

IMG 2154

Før det nye kunstgresset kunne legges måtte mye annet gjøres. Her jobbes det med sviktpadden.

I disse dager har Extra Arena fått nytt dekke. Det gamle, humpete og slitte underlaget er på vei til løkka på Markaplassen, og på Ranheims hjemmebane er det nå rullet ut et nytt kunstgress. Det nye kunstgresset er særs egnet for elitefotball. Kunstgresset sies å være av en type som holder seg som ei plen over tid. Vi slipper dermed et underlag som legger seg «flatt» og blir humpete som det gamle kunstgresset laget spilte på i 7 år.

Mye arbeid på kort tid

Arbeidet med nytt dekke ble påstartet allerede dagen etter at kampen mot Start ble avsluttet den 1. juli. Nå er vi kommet til torsdag 26. juli og banen er snart helt klar til det store oppgjøret mot Rosenborg lørdag 4. august. På en måned har klubben klart dette store arbeidet.

Det har vært et omfattende arbeid som er gjort før gresset nå kunne legges på. I vår (mars) ble vi vitne til at den første hjemmekampen mot Brann ble avlyst. Avlysningen skyldtes dels at undervarmen ikke fungerte over hele banen, at den var hard og humpete. Årsaken viste seg å være lekkasjer i rørene for undervarmen. I arbeidet med det nye belegget ble den første jobben å få sjekket ut hvor lekkasjene var og få dette rettet. Som fryktet ble det funnet flere enn ett lekkasjepunkt. Fem lekkasjepunkt ble oppdaget og reparert. Nå er undervarmen kontrollert med trykktester og funnet i orden.

Hvordan vil laget takle dette?

ferdig bane

Her på "Nye Extra Arena" skal mange lag få slite!

Vårsesongen ble en drøm som endte i en 4. plass på tabellen. Hvem hadde våget å tro det før sesongstart? Vel, ingen kan ta fra oss den 29 poengene som er innkassert. 19 av disse poengene ble tatt på den gamle banen. 6 seire, 1 uavgjort og 1 tap ble resultatet. 20 mål ble scoret og 10 mål ble sluppet inn. Det er bare Molde som har vunnet flere hjemmekamper enn Ranheim og det er bare Molde (23) og Sarpsborg 08 (21) som har scoret flere mål hjemme enn Ranheim!

Nå skal vi over på et nytt kunstgress. Hva vil det bety for den konkurransefordelen vi kanskje hadde i vårsesongen. De fleste bortelagene klaget jo på våre baneforhold. Jeg skal ikke forsøke meg på å karakterisere kunstgresset eller jevnheten på banen, men jeg kan vel forstå at det kunne være grunn til å være noe misfornøyd med forholdene. Det skal imidlertid ikke bety en nedvurdering av Ranheims innsats. Laget framsto bedre enn motstanderen i de fleste av vårens hjemmekamper!

Jeg tror det nye kunstgresset vil favorisere Ranheims framoverrettede spill. Lagets raske kontringer med mye folk, mange samtidige bevegelser i kjent mønster og gode innlegg fra kantene, vil fungere bedre på det nye, flotte kunstgresset. En ting er sikkert; ingen lag vil glede seg voldsomt til å komme hit i høst!