A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen                 foto: Overvik

Coop Extra 48

Store og små strømmet til festdagens åpning utenfor COOP-EXTRA lokka 12.00

Gårdagen startet så flott, med Ranheimsflagg på mange balkonger, husvegger og bydelens levegger. Vi kan vel si at Ranheimsbyggen hadde gjort klart for denne begivenhetsrike dagen med å pynte bydelen i Ranheims farger. For en begivenhet var det! Vi skulle møte seriefavoritt nummer 1, byens og landets seriemester de tre siste åra, Rosenborg. Det var ingen enkelt motstander «Askepotten» i Eliteserien skulle opp mot. Ranheim var pyntet til fest med nylagt matte, flagg, masse arrangementer og moro fra klokka 12.00 og til kampstart. Ingen på Ranheim kunne unngå å merke at noe stort var på gang!

Det startet ved Extra

svein maalen

Verdens beste Ranheimtrener, Svein Maalen, hadde masse godord å si om samarbeidet mellom RANHEIM og RBK. Stig Inge var like raus da han omtalte Ranheim.

Coop Extra og Forza Ranheim hadde lagt seg i selen for at dagen skulle bli en minneverdig dag på Ranheim. Gratis is og pølser, musikk, underholdning fra scenen og fotballtriksing var noe av det de mange hundre oppmøtte fikk oppleve. I tillegg fikk vi overvære en hyggelig sekvens da Radio Trondheim intervjuet vår egen Svein Maalen og Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye, om forberedelser til kveldens kamp, det gode forholdet som eksisterer mellom de to Trondheimsklubbene og hvem som kom til å gå seirende ut av kveldens kamp. Stig Inge antydet 6-2, men rettet det fort til 2-6. Svein sa seg vel ikke enig i noen av disse tipsene, men trodde det ville bli scoret mange mål.

Ettermiddagspub ved klubbhuset

En ambulerende skjenkebevilling sørget for at det ble en koselig ute-pub før kampstart. Platten ved det blå klubbhuset egnet seg glimrende for formålet i sola og den sommerlige temperaturen. Ute-puben ble godt besøkt og var for de timene den var åpen et riktig valg for de besøkende. Vi registrerte at gjestene koste seg over en halvliter eller en klarert vin mens de diskuterte kveldens kamp og resultatet. Naturlig nok var det et flertall av gjestene som mente at Ranheim ville gå seirende ut av lokalderbyet. Andre var mer nøkterne og sa: "Det er ikke denne kampen vi må vinne. De neste kampene mot Start og Sandefjord er to av kampene som vi bør sikre oss plassen i Eliteserien. Så tar vi gjerne bortepoeng både mot Molde og Brann!»

Overføring på Overvik

På området innenfor hesteinngjerdingen på Overvik var det rigget til plass for de som ikke fikk billett til oppgjøret på Extra Arena. En storskjerm hadde Kolbjørn Selmer og TOBB skaffet til veie og plassert sentralt i området. Fra klokka 16.30 og utover strømmet det til fotballfrelste som ville ha med seg kampen.

I disse omgivelsene var det nesten som å være tilstede på tribunene. Bildemessig var kampen på storskjerm omtrent som å se oppgjøret fra tribunen. Når de oppmøtte også fikk høre jubelropene fra de 3.000 tilskuerne nede på Extra Arena, ble det nesten en magisk stemning for de rundt 1.000 som hadde funnet plass på jordet.

I VIP-lokalene

IMG 2175I Kulturtribunens VIP-lokaler kunne vi se en god del kjente personer fra norsk fotball og byens politiske ledelse. Alles store fotballhelt, Roar Strand, var tilstede. Det samme var Petter Northug jr., gamle fotballhelter som Jan Hansen, Fredrik Winsnes og Jørn Ødegaard var å se. Byens politiske ledelse var tilstede ved Rita Ottervik og hennes tidligere politiske rådgiver, Anne Sophie Hunstad. Videre så vi selvfølgelig RBKs leder Tove Moe Dyrhaug, Ivar Koteng og andre kjente RBK-fjes sammen med de mange Ranheimssponsorene.

Som vanlig ble det servert mat for VIP-gjengen. Denne gang var det (ifølge Frank Lidahl) en nydelig «Kolstad-Biff» som ble servert. For de fleste er nok retten bedre kjent som «Biff Stroganoff».

Stig Inge og Svein ble intervjuet av vår dyktige leder, Frank Lidahl. Et morsomt intervju ble det der to sentral klubbskikkelser uttrykte beundring for hverandre og hva de to klubbene betydde for hverandre og norsk fotball. Det var udelt hyggelig å få bekreftet fra RBKs sportsdirektør at Ranheim er blitt et forbilde for norsk fotball, en klubb alle ser opp til. Klubben har allerede skaffet seg et godt navn i norsk fotball.

Kampen

Klokka 18 var det klart for kamp. Nå skulle Ranheim få innvie den nye kunstgressmatta mot landets beste lag over tid. Så langt i sesongen kan vi være enige om at Ranheim er det laget av disse to det som har imponert mest. Ranheim har vist at det er fullt mulig å hevde seg med lokale spillere som kombinerer jobb, skole og fotball. Laget har spilt den mest aggressive og den morsomste fotballen av alle lagene så langt, i alle fall mye morsommere fotball enn det RBK har vist. De har framstått som kjedelige, uten glød og humør. Mange kjedelige kamper har imidlertid endt med poeng for byens storebror, men uten at vi har sett imponerende spill. Hvordan skulle det bli i kveld etter to tøffe kamper mot Celtic?

12 minutter og 0-1

IMG 2174

Folketribunen som de andre tribunene ble fylt opp med tilsammen 3.000 tilskuere!

Vi har ikke vært uvant med at Ranheim har kommet tidlig under i årets kamper. Så også denne gang. Det hadde ikke gått mer enn 12 minutter før Mike Jensen scoret og førte bortelaget i ledelsen. Det var minuttet etter at Ranheim hadde brent en fantastisk mulighet til å føre hjemmelaget i ledelsen. En klar ubalanse i laget som følge av Ranheims sjanse førte til at Rosenborg fikk en rask overgang uten at vi klarte å komme fort nok tilbake.

Ingen på tribunen furtet over bortemålet. Dette har vi opplevd flere ganger tidligere i år og har kommet tilbake. Etter 26 minutter spilte Meling fram til Anders Trondsen som smelte til med et skudd fra rundt 30 meters hold. Ballen gikk i en bue over Evens hansker og i mål. 0-2 og det så verre ut!

Erik Tønne skapte håp

35 minutter var gått da Michael Karlsen på en mesterlig måte ordnet rom nok til at Erik kunne smette inn mellom bortelagets forsvar og ordnet med ett hjemmemål. 1-2 og nytt håp var tent! Det kan imidlertid ikke stikkes under en stol at Rosenborg hadde flere sjanser de burde ha utnyttet bedre. Noe flatterende kanskje, men 1-2 til pause ga oss håp om noe. Vi fikk imidlertid se en fartsfylt og god 1. omgang fra begge lag.

IMG 2171

Det ble nok ikke plass for alle medlemmene i RBKs "Kjernen", men de som fikk plass skapte god stemning og en fin ramme om kampen.

I andre omgang var Rosenborg klart bedre enn Ranheim. Even måtte flere ganger ta fram spill fra øverste hylle for å nekte RBK-mål. Ranheim hadde minst to gode sjanser som burde pyntet på resultatet. Her tenker jeg på Eriks drømmepasning som endte hos Øyvind som sto ved bakerste stolpe. Her var det kun en god Andre Hansen som reddet RBK fra en utligning!

En ny Ranheim-sjanse fikk vi etter 75 minutter da Daniel serverte en strålende pasning til Erik som igjen spurtet mot mål, men dessverre nådde Hansen ballen før Erik fikk satt den i nettet. Ranheim hadde altså sine muligheter for poeng i denne kampen. Poengsjansen forsvant imidlertid da RBK fikk et frispark like før slutt. Levi tok frisparket og plasserte det i tverrliggeren. Returen fikk Marius Lundemo plassert bak Even og dermed ble det 1-3 til seriefavoritten uten at noen av Ranheims-supportere gråt av den grunn. Rosenborg var best og fortjente poengene, men vi hadde kanskje sjanser nok til å kapre ett poeng?