A+ A A-

tekst: Frank Lidahl                              foto: Kjell Arntzen

Frank Lidahl 1Frank har sendt oss dette som han i dag har lagt ut på "Mellomrommet"

De to siste kampene har gitt oss to tap. Hverdagen har kommet til Ranheim, hører jeg eksperter og flere andre si. Aller først; hvis hverdagen er å tape mot to Europacup-lag som Sarpsborg 08 og Rosenborg, så ønsker jeg flere hverdager. Hvis hverdagen er å invitere til en festdag som sist lørdag med aktiviteter dagen lang, fullpakket stadion og en stor opplevelse for trøndersk fotball, så gi meg flere slike hverdager. Både Sarpsborg 08 og Rosenborg viser sterke takter i Europa om dagen.

Vi har møtt disse lagene på et tidspunkt der de har spilt sin beste fotball. Det vi HAR fått er herlige referanser på det beste i norsk fotball, det vil strekke oss mot- og gjennom de klare bilder på hva som må forbedres for å kunne ta de beste. 

For oss i Ranheim er det bare hverdager. Hverdager for oss er positivt ladet, det er her jobben gjøres. Ja, en kamp mot Rosenborg blir naturligvis en festdag, men vi har ingen illusjoner om at det er noe annet enn hverdagsantrekket som kan gjøre oss bedre. På søndag venter Start på bortebane. Antagelig møter vi et Start-lag som nå er på sitt beste i denne sesongen til nå. Etter å ha sprøytet flere titalls millioner inn i satsingen sin foran denne sesongen begynner de å se ut som et fotballag. Hjemme i Kristiansand vurderes de nok til å være favoritter mot oss. Vi møtte de på EXTRA Arena 2.juli, da var det klasseforskjell på lagene og vi vant 2-0. 

Nå er det en helt ny kamp! De vil mest sannsynlig bruke veldig mye tid på hvordan de skal stoppe oss. Vi må treffe godt på deres tanker og plan, slik at vi ikke lar de lykkes med å ødelegge for oss. Akkurat dette er den nye melodien vi må forholde oss til. Motstanderne respekterer oss, fordyper seg i oss, - og de fokusere voldsomt mye på motspillet.

Det tar vi som et stort kompliment, vi erfarer og lærer. På søndag mot Start vil jeg se oss spille en bortekamp der vi kontrollerer godt defensivt, har lav risiko på egen halvdel og kontrer Start i senk. Så gjenstår det å se hvordan kampen blir, vi gleder oss! 

Først Start i Kristiansand søndag klokka 18:00. Kampen ser du på Eurosport eller på storskjerm hos Land og Strand på Ranheim eller O’Learys i sentrum. Deretter hopper vi rett inn i forberedelsene til Sandefjord kommer til EXTRA Arena søndag 19.august klokka 18:00.