A+ A A-

av: Kjell Arntzen            foto: Kjell ArntzenBrann

Brann har hentet to av våre for å styrke laget!

Fra tidligere er det kjent av midtbanekrigeren Kristoffer Løkberg ikke fornyet sin kontrakt med Ranheim og spiller for Brann fra 01.01.2019. Det var nok en overgang mange av oss kanskje stusset noe på. «Løken» var jo et av de største symbolene på Ranheimslaget av 2018. Nå meldtes det på onsdag at også midtstopperen og lagets eneste Ranheimsgutt har spilt sin siste kamp for Ranheim. Også han går over til Brann. Vi ønsker selvfølgelig begge to lykke til i Bergen, men vi må få si at de vil bli savnet på Extra Arena. Det er utvilsomt en honnør til Ranheims trenere og ledelse at det nettopp er serieleder Brann som mener Ranheimspillerne vil forsterke bergenserne i serieinnspurten.

Høsten blir spennende

Brann har vel fortsatt en mulighet selv om Brann-flagget ikke blafrer?

brannflaggForrige helgs kamper viste at vi kommer til å få en formidabel og spennende høstsesong. Ingen gjør vel regning med at Ranheim blir seriemester, men det er ikke utenkelig at vi kan sikre oss en plass som gir Europacup?

Jeg har vel ingen tro på at årets seriemester vil hete Brann. De viste klare svakheter i siste helgs kamp mot Molde i rosenes by. Et tap på 5-1 måtte svi for serielederen som har framstått solid og god i hele vår. Så langt i sesongen har de kun 2 serietap! En av mine naboer som tydelig er Brannsupporter tok vel tapet særs hardt når det stolte Brann-flagget fortsatt henger krøllet og forlatt på takterrassen!

Nå har Brann hentet inn KBK`s Bamba, vår Christian og Thomas Grøgaard fra Odd. Alle disse er spilleklare i august. Det vil være rart om Bamba og Christian ikke styrker Brann-laget, men ikke tilstrekkelig til at de henger med helt inn. En medaljeplass er godt innen rekkevidde. Så langt i år har Brann levert bedre enn de andre Eliteserielagene, noe som har ført til at de fortjent har ledet Eliteserien helt fram til kommende helg.

Molde kommer

Jeg har sagt at jeg ikke tror Ranheim blir seriemester. Tvilsomt om mitt tips på Oddsen med at Ranheim tar 3.plassen også ikke vil holde. Rosenborg er da vårt trønderske håp. Uten Samuel og uten en vesentlig bedring av formen til Bendtner, Søderlund, Jensen og Helland, tror jeg ikke RBK vil klare gullet? Mitt tips er at gullet går til Molde. Moldenserne har vist det beste spillet, viljen til å vinne og ingen scorer så mye som laget fra Molde. Jeg tror de fortsetter trenden fra de siste kampene. Håper de kan få motstand av Ranheim den 26. august!!

Jeg går for at det blir gull til Molde, sølv til Rosenborg og så får Haugesund og Brann kjempe om bronsen. Jeg skulle gjerne ha trodd (og tror vel også?) at Ranheim kan blande seg inn kampen om bronsen.

Byggingen av Ranheim TF er ikke slutt

Jeg har med stor tilfredshet registrert Franks tanker om å legge en 5-års plan for laget. Den posisjonen Ranheim har inntatt i Eliteserien, den filosofien de har lagt til grunn, kjærligheten fotball-Norge har gitt laget fra Ranheim, guttenes/trenernes innsats, og så skal jeg heller ikke glemme Franks kloke og folkelige lederskap av det hele, har vært imponerende.

Jeg skiver at byggingen av Ranheim TF ennå ikke er ferdig. Den har nettopp startet!

Laget rykket opp i Eliteserien etter sesongen 2017 etter å ha blitt nr. 4 i OBOS-Ligaen. Det ble hjemmeseier over Sandnes Ulf med 1-0, det ble en overraskende borteseier mot Mjøndalen med 1-2 og dramatisk straffekonkurranse mot Sogndal på Extra Arena. En fattig centimeter skilte Michael Karlsens straffe fra å gå på rett side av stanga kontra på feil side. En ufattelig drøm gikk i oppfyllelse!

Å bygge en klubb (et lag) er ikke gjort over natta. Det vet Frank alt om. Han har den nødvendig kunnskap og erfaring helt siden sin tid i Kolstad IL og Kolstad bydel. Den lærdommen tok han med seg til Odd og Sandefjord, lærte mer og kom til Ranheim. Vi vet alle hvordan utviklingen har vært siden. Ledelse, trenere, støtteapparat, frivillige og Ranheimsbyggen har stått på for klubben. Spillerne har vært glødd på jobben og satt spor etter seg, både som lag og enkeltpersoner. Ingen har blitt «høy på pæra» som følge av jubelstarten i Eliteserien.

Spillere kommer og går i alle klubber. Slik er det når man vil opp og fram, - også når penger frister. Det er til å forstå. Her er jeg kanskje «sidrumpa» og naiv, men jeg syns det er noe urovekkende når nøkkelspillere velger å gå ut når første trinn i byggverket starter. Hvor moro hadde det ikke vært å være med på trinn to? Ett nytt år i Eliteserien, bedre økonomi, ytterligere framgang i treningshverdagen og kamper. Videre et tredje år i Eliteserien om 5-årsplanen sikter dit. Jeg spår at ingen av lagets spillere blir mindre verd i 2019 eller 2020. Nå er overgangsvinduet stengt og vi beholder Even, Mads, Aslak, Daniel, Michael, Erik, Erik og de andre som har vært med på suksessen så langt.

Jeg er langt fra så harm at jeg ikke håper at Kristoffer og Christian gjør det godt i Brann. Det skal blir moro å se dem i kamp mot Ranheim. Jeg vet at om hjemlengselen blir for stor vil de bli tatt godt imot om de kommer tilbake en gang. Lykke til gutter når dere ikler dere den røde Brann-trøya!