A+ A A-

av: Kjell Arntzen                             foto: Ranheim Taekwond-Do

Tae Kwon Do 1

Fra en trening t gymnsastikksalen på skolen

Ikke alle vet at du kan lære selvforsvar og komme med i en klubb hvor du får nye venner, kan trene deg i form og øke egen selvkontroll. Jeg snakker her om Ranheim Taekwon-Do-klubb som holder til på Jakobsli skole (gammelskolen) i Ranheimsveien 211. Her trener de i skolens gymnastikksal på mandager og onsdager. De sprer i disse dager en informasjonsbrosjyre om virksomheten til husstander på Ranheim.

Stiftet i 2011

Ranheim Taekwon-Do ble stiftet allerede den 15. mai 2011. Klubben har nasjonal og internasjonal tilknytning direkte mot organisasjonen hvor General Choi Hong Hi var president. Choi Hong Hi er også organisasjonens grunnlegger.

Taekwon-Do er en koreansk kampkunst som har røtter flere hundre år tilbake i tid.

Ranheim Taekwon-Do-klubb har instruktører som har mer enn 30 års individuell erfaring innen Taekwon-Do. Både instruktørene og klubben satser sterkt på utvikling av egne instruktører. Klubben er medlem av Norges Idrettsforbund (NIF). Gjennom Norges Kampsport Forbund (NKG) og Norges Taekwond-Do Forbund sikres de den internasjonale tilknytningen som ivaretar utviklingen av sporten som kunst.

I brosjyren gis tilbud om trening for barn og voksne

Anne Kristin Riise forteller i brosjyren at klubben tilbyr trening for barn og voksne. Barna trener en gang i uka, videregående og voksne trenger to ganger per uke. – Vi har høyt graderte trenere og erfarne instruktører, sier Anne Kristin. – Ved siden av de ukentlige treningene har vi også tilbud om deltakelse i mesterskap og samlinger som er veldig populære.

Har du trent før og nå har lyst til å fortsette så er muligheten her nå. – Etter noen ganger er du i gang igjen, fortsetter Anne Kristin. – Treningen er for alle grader. Vi tar kontinuerlig inn nye som vil trene med oss. Den første treningstiden foregår i vanlig gymtøy som er løst og ledig og selvfølgelig er vi barfot. Er det noen av Ranheimsavisas lesere som har lyst til å prøve seg eller la sine barn prøve seg, er det bare å møte opp på Jakobsli skole til treningstiden. Vi har erfaring med at de som kommer fort kjenner at dette har de lyst til eller ikke.

Ikke for slåssing

-        Vår trening og virksomhet er ikke for å utdanne slåsskjemper, understreker hun. – Taekwon-Do er en kunstart og samtidig et effektivt selvforsvarssystem som setter deg i stand til å uskadeliggjøre en motstander, en som eventuelt skulle angripe deg. Du vil raskt merke økt bevegelighet, styrke, selvtillit og trivsel. Vi har et godt miljø i vår lille klubb. Her blir alle sett og ivaretatt.

I følge brosjyren som dumpet ned i vår postkasse i dag tilbyr Ranheim Taekwon-Do-klubb 2 ganger gratis prøvetrening. Har du lyst til dette så benytt deg av dette tilbudet!

Treningstider

All trening forgår i gymnastikksalen på Jakobsli skole (gamle Ranheim skole) i Ranheimsveien 211.

Mandager klokka 18.00 trener barn i alderen 6 – 8 år.

Onsdager klokka 18.00 trener barn i alderen 9 – 12 år.

Mandag og onsdag klokka 19.00 trener ungdom og voksne.

Ønskes nærmere informasjon?

ta kontakt med: Anne Kristin Riise på telefon 917 39 943 - Kay J. Steen på telefon 930 64 556 eller Jan Morten Risholt på telefon 476 46 007.