A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                 foto: Frank Lidahl

Frokostmte

På en overbevisende måte forteller Svein Maalen at alt er mulig. Så langt har Ranheim vist at det er slik!

Et fantastisk frokostmøte for sponsorer og samarbeidspartnere på onsdag ga de tilstedeværende god påfyll i troen på at Ranheim TF vil være med og prege norsk fotball ei god stund framover. Klubben legger i disse dager fram en 5-årsplan som tar høyde for dette. Profilen beholdes, spillestilen beholdes og spillergruppa skal så langt mulig være som i dag. Om en forsvinner til annen klubb vil en ny, ung spiller stå klar til å overta posisjonen til den spilleren som eventuelt forsvinner. Så langt ser det ut for at klubben har lyktes med dette. Den uerstattelige Christian Eggen Rismark gikk til Brann for kort tid siden. I hans sted kom en meget reflektert Sunndaling inn. Ivar Furu har allerede bestått ilddåpen og alt tyder på at erstatteren vil være minst like viktig for laget som Christian var. På nevnte møte presenterte han seg selv på en overbevisende måte og til stor anerkjennende applaus fra en fullsatt frokostsal.

Ivar Furu

Vi har fått en svært reflektert og strålende spiller som erstatter for Christian Eggen Rismark. Her er Ivar Furu  som kommer fra Sunndal sammen med den tidligere RBK og Werder Bremen-kjempen, Rune Bratseth. Det er mye likt i hodene på disse to flotte karene. Vi gleder oss til å få se Ivar i mange kamper framover!  Bandasjen over høyre øye er forhåpentlig borte til søndag! Ivar spiller nok... for fulle tribuner,

De drepende spådommer og tips som en samlet norsk presse ga Ranheims inntreden i norsk Eliteserie er gjort til skamme. Tipsene er gjort til skamme av en dyktig ledelse, representert ved Frank Lidahl, verdens beste Ranheimstrener Svein Maalen, unge trønderske gutter som setter andre lags godt gasjerte spillere til veggs, og den voldsomme entusiasme vi ser rundt laget her på Ranheim, i Trondheim og i landet for øvrig. På barometrene som hver måned tolker omdømme finner vi Ranheim på topp for fjerde gang på rad. Vi er best likt blant de som er virkelig interessert i fotball og  klubbdrift («drift, entusiasme og adferd»). På «kjærlighetsbarometeret» (favorittlag) er vi plassert som nummer 2, bare slått av Rosenborg.

På søndag kommer Strømsgodset, - og DU

En av årets seriefavoritter gjester Extra Arena og Ranheim søndag 16. september klokka 18.00. Tabellen lyver ikke! Her kommer en av forhåndsfavorittene som per dato er plassert på 12 plass. Jeg er sikker på at dette er en plassering Godset ikke er fornøyd med og vil gjøre det de kan for å ta med seg alle poengene hjem til Drammen.

Strømsgodset står med fattige 1 borteseier etter 10 spilte kamper på bortebane. Seieren skriver seg tilbake til 7. april da laget vant 1-4 mot Vålerenga! Krisen har vært påtakelig i Strømsgodset som følge av de dårlige resultatene. Den rutinert treneren Tor Ole Skullerud valgte å trekke seg i sommer. Ny trener er den tidligere spillerutvikleren i laget, Bjørn Petter Ingebretsen. Ingebretsen har lang fartstid bak seg i Godset, men på søndag vil hans lag bli overkjørt av Sveins revansjesugne gutter? To bitre tap mot Strømsgodset på kort tid tidligere i sommer ønsker nok guttene å hevne.

Når jeg spør Svein om resultatet på søndag så sier han som vanlig. – Det vet jeg ikke, men spiller vi slik som det vi har øvd på i hele forsesongen vil Strømsgodset få nok å gjøre. Hos oss er det lov å gjøre feil, men om feilene blir færre styrker det våre sjanser. Gutta og jeg gleder oss til kampen og håper at mange av Ranheimsavisas lesere viser å sett pris på oss ved å ta plass på en av tribunene. En full stadion vil skjerpe oss ytterligere for vi ønsker å gi dere gode opplevelser. Kanskje dere kan få flere til å være med på å gi laget den gode opplevelsen det er å spille for fulle tribuner?

Det er viktig at vi fyller tribunen

Jeg må innrømme at det har vært en smule deprimerende å se at vi ikke klarer å fylle opp tribunene på lagets hjemmekamper. I de siste kampene har vi bare klart å samle i underkant av 2.000 tilskuere på tribunene. Det er langt fra det laget, treneren og ledelsen fortjener.

Her på Ranheim har vi et Eliteserielag som på forhånd ble spådd nord og ned av eksperter i hele landet. De visste sannsynligvis ikke hva som lå i krafta her på Ranheim. Etter 21 spilte seriekamper har Ranheim sjarmert alle disse ekspertene og publikum over hele Norge. Det er her på Ranheim vi henger etter! Selvfølgelig er vi Rosenborgelskere også. Kanskje til og med mest? Det må uansett ikke forhindre at vi går mann av huse for å støtte vårt eget lag, klubbens egen filosofi og framveksten av unge, gode trønderske fotballspillere. Ranheim har gitt disse ungguttene en arena som Rosenborg ikke har klart. De har blikket vendt mot toppen i norsk fotball og spill i Europa. Ranheim har blikket mot utvikling av unge trønderske spillere og spill på høyest mulig nivå i Norge.

La oss på søndag vise laget og de som står nærmest de 11 som er ute på det nye kunstgresset at vi digger dem! Rosenborg spiller borte mot Vålerenga, så alt skulle ligge til rette for at tribunene på Extra Arena fylles!

Med fulle tribuner er jeg sikker på at laget leverer fra øverste hylle. Om det skjer vil gjestene fra Drammen få mer enn nok å gjøre. Vi på tribunene får en god stund under kampen og kan se fram til ei fin ny uke!

Billetter til søndagens kamp

Kampbilletter kjøpes enkelt på nett hos Ticketco. Få billetten tilsendt på e-post, og vis frem utskrift av denne eller digitalt fra din mobiltelefon i billettkontrollen på kampdag. Lagre billetten din i Wallet/Passbook.

Billettluken

Billettluken på stadion åpner 2 timer før avspark. Du finner billettluken ved innkjørselen fra Ranheimsveien til EXTRA Arena

Serietabellen før søndagens kamper

Rosenborg                    

21

14

4

3

37 - 16

46

Brann

21

13

5

3

31 - 19

44

Haugesund

21

11

5

5

33 - 23

38

Molde

21

10

4

7

42 - 27

34

Ranheim TF

21

10

4

7

33 - 35

34

Vålerenga

21

9

6

6

28 - 29

33

Sarpsborg 08

21

9

5

7

37 - 28

32

Tromsø

21

9

2

10

33 - 31

29

Kristiansund

21

7

7

7

27 - 29

28

Odd

21

7

6

8

29 - 25

27

Bodø/Glimt

21

6

8

7

26 - 26

26

Strømsgodset

21

5

7

9

35 - 35

22

Lillestrøm

21

4

7

10

22 - 32

19

Stabæk

21

4

7

10

24 - 38

19

Start

21

4

5

12

17 - 38

17

Sandefjord Fotball

21

2

6

13

21 - 44

12